1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Mercedes-Benz dropper manuelle gearkasser i USA
6

Mercedes-Benz dropper manuelle gearkasser i USA

Mercedes-Benz dropper manuelle gearkasser i USA
0
6

Mercedes-Benz har netop annonceret deres 2016-modelprogram for Amerika, og det betyder blandt andet et farvel til manuelle gearkasser for de amerikanske kunder.

Man hører ikke specielt ofte om nye modeller fra Mercedes-Benz med manuelle gearkasser, og man kender derfor brandet for deres automatiske gearkasser. De må kunne et eller andet, for salgstallene over hele verden stiger hele tiden, og på trods af at man indtil nu rent faktisk har kunnet få en Mercedes med manuel gearkasse, er det fra næste år af ikke længere muligt at slippe uden om den automatiske gearkasse i USA.

Den seneste model i USA med manuel gearkasse har været den nu udgåede SLK250, og den erstattes til næste år altså af den nye SLK300. Bilen gør brug af stort set samme 2.0-liters firecylindret motor som sin forgænger, nu med 40 hestekræfter ekstra og et maksimalt output på 241 hestekræfter, men muligheden for at købe den med en manuel gearkasse eksisterer altså ikke længere. I stedet fås den nye SLK300 i USA standard med en 9-trins automatisk gearkasse, og kunderne må altså se sig tilfredse med den.

Læs også:  Fra 0 til 100 på et øjeblik: 3 lynhurtige biler

I samme ombæring lanceres ligeledes den nye Mercedes-AMG GT S, den nye Mercedes-Maybach S600, den nye GLE, den nye GLE Coupé samt den nye GLC-klasse i USA, og de gør dermed alle brug af en automatisk gearkasse ligeså. På billederne ses 2016-modelprogrammet i USA samt dertilhørende priser.

At Mercedes-Benz udrydder muligheden for manuelle gearkasser i USA betyder først og fremmest, at markedet for de manuelle gearkasser simpelthen bare ikke er eksisterende – i hvert fald ikke i USA. Indtil videre ser det nemlig ud til, at vi i Danmark stadig beholder de manuelle gearkasser, og det skyldes formentlig, at vi kontra det amerikanske marked har flere forskellige varianter af B-klassen og som de eneste den mindste A-klasse.

Engang udryddes de manuelle gearkasser formentlig også i Danmark. Spørgsmålet er bare hvorfor.