1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Mercedes præsenterer S-klasse Coupé
0

Mercedes præsenterer S-klasse Coupé

Mercedes præsenterer S-klasse Coupé
0
0

Det nye koncept giver S-klassen mere hår på brystet – kommer snart til en golfklub nær dig.

Der var en gang, hvor en konceptbil rent faktisk blot var et koncept. Noget helt vanvittigt med en usandsynlig motor, en farveskala fra en 5-årigs malersæt og en kabine fra et NASA-projekt. Ikke længere. Billederne forestiller den seneste ’Concept S-Class Coupé’ og produktionsudgaven forventes at se nogenlunde sådan her ud.

Prioriteterne for den nye S-klasse Coupé synes at lade bilen fungere som direkte aftager til den nuværende CL, fremfor en rival til biler som Maserati GranTurismo. Kun tre sætninger i pressemeddelsen omhandler ydelsen, hvorimod resten handler om design og teknologi. Indtil videre ved vi at 4.7-liters biturbo V8’eren fra SL vil finde et hjem i S-klasse Coupé, med 455 hestekræfter og 675Nm.

Læs også:  Audi Q8: Ny opdatering til flagskibet i Q-familien

Silketæpper og kalveskind

For Mercedes vedkommende lader det til at udseendet er vigtigst. Selv hævder de at den nye S Coupé er stylet efter en betragtning om ’sensuelt klarsyn’, hvad end det er. Med sine 5,050mm er Coupéen en stor båd, men selve panelerne er ganske dramatisk drejet på steder, for at undgå for undgå for store solide flader. Det ser om ikke andet forfærdeligt dramatisk ud og tilfredstiller forhåbentligt dem, der mente at den almindelige S-klasse var for tilbagetrukken og anonym. Konceptbilen ligner noget der er alvorligt tæt på produktion, foruden baglygterne som de åbenlyst har hugget fra BMW 6-serie Gran Coupé

Interiøret er som eksteriøret en S-klasse med mindre formalitet og mere drama. De grundlæggende designstrøg er identiske men konceptbilen har fået glæde af elementer som silketæpper, sæder i kalveskind og poleret aluminium. Nøjagtig som med S-klassen kan man forvente en af de mest luksuriøse kabiner på markedet.

Læs også:  Vision 357 Speedster: Endnu et retro-koncept fra Porsche

Teknologien fra S-klasse er naturligvis også at finde i Coupéen. ’Road Surface Scan’ og ’Magic Body Control’ læser vejen ved hjælp af kameraer og sikrer den bedst mulige affjedringskomfort mens ’MoodGrid’ fornemmer dit humør og forsøger at spille musik der passer til det.

I betragtning af, at S-klassen debuterede for ganske kort siden må man antage at coupéudgaven ikke er på trapperne lige nu. Først vil vi formentlig se en S-klasse Pullman der skal erstatte den nu udgåede Maybach.