1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Mere sporty SEAT Leon: SC
0

Mere sporty SEAT Leon: SC

Mere sporty SEAT Leon: SC
0
0

Mener du ikke den nye SEAT Leon er sportslig nok, så bør du give Leon en ekstra chance som SC – Sports Coupé.

SEAT Leon SC er en tredørs model, som har et mere sporty design samt en endnu mere sportslig dynamik på vejen iflg. SEAT.

Designet betegner President hos SEAT S.A., James Muir, som designikonet for modelrækken. Modellen udstråler kerneværdierne i SEAT-mærket som er design, dynamik, teknologi og kvalitet til en fair pris fortæller han.

Leon SC er et resultat af konceptbilerne IBE, IBL og IBX, hvor de dynamiske egenskaber den siges at have udstråles.

Alejandro Mesonero-Romanos, chef for SEAT Design udtaler:

“Vi har givet den 3-dørs Leon SC en meget markant karakter – det havde ikke været nok for os blot at fjerne to døre. Derfor valgte vi en kortere akselafstand, og selv om det kun drejer sig om 35 mm, er den visuelle effekt meget stor. Resultatet er en stor forskel i det dynamiske udtryk”

“SEAT designsproget er blevet perfektioneret med den nye Leon. Det er mest tydeligt med de karakteristiske linjer – det er en bil med personlighed”.

Ift. den femdørs Leon er akselafstanden 35 mm kortere, mens man bl.a. også lægger mærke til en mere markant rudegrafik og en overfladebehandling af de udvendige linjer som giver en 3-dimensioneret effekt.

Læs også:  Bilpleje: Sådan bevarer du din bils udstråling

Det grundlæggende element for designet er trekantens klare og stabile geometri, hvilket ses på Leon SC’s pilformet design, hvor linjerne strækker sig fremad mod et enkelt punkt forrest på bilen.

Mellem 86-184 heste

Ydelsen fra motorudvalgsspektret er mellem 86 til 184 heste, hvilket leveres fra TSI- og TDI-motorer med en volumen mellem 1,2 til 2,0 liters. Den 1,6 TDI med 105 hestekræfter og start-stop-system kører 26,3 km/l samt udleder kun 99 g/km CO2.

Højdepunktet er dog den 1.8 TSI med 180 heste som har 250 Nm og vil kunne erhverves i løbet af 2013.

Afhængig af motoren er Leon SC udstyret med en femtrins, sekstrins eller den fantastiske DSG-automatgearkasse med enten seks eller syv gear.

Versionerne med op til 150 heste har et McPherson-stiversystem på en underamme og bagpå en torsionsbro, mens topmodellerne har multilink-ophæng.

Læs også:  9 tips til at køre sikkert og lovligt på de tyske veje

Stadig tiltænkt dagligdagen

Selvom Leon SC er sportspræget er den tiltænkt hverdagen, hvorfor der er brugt samme fine kvalitetsmaterialer som den almindelige femdørs, mens man også stadig har en volumen i bagagerummet på 380 liter.

Udstyrsniveauerne er også de samme, hvorfor man skal vælge mellem Essence, Reference, Style og den mere sportslige FR-version.

Kabinen er overskuelig og førerorienteret
De nydesignede sæder forklares at være sportslige samt ekstremt komfortable for mennesker, hvilket vi forhåbentlig kan sætte på prøve senere. Førersædet er højdeindstilleligt i alle udstyrsvarianter.
Som standard finder man også den 5,8” touchskærm placeret mellem de to midterste luftdyser.

Den nye SEAT Leon SC bliver lanceret i løbet af foråret med priser fra 184.900 kr..

tags: