1. Home
  2. Baggrund
  3. Næste trin for selvkørende biler
0

Næste trin for selvkørende biler

Næste trin for selvkørende biler
0
0

Nvidia Drive PX 2 er navnet på den nye supercomputer, som kan gøre din bil selvkørende.

Teknologien bag selvkørende biler er takket være virksomheden Nvidia nået til nye højder. Med Drive PX 2 har man 12 CPU-kerner, to Pascal GPU’er, og 8 terraflop . Alt dette giver computeren en hastighed og kræfter, som kan måle sig med 150 Macbook Pro!

Alle disse ting gør, at computeren kan lære hvordan man styrer en bil, samt at se fodgængere, skelne ambulancer fra andre varebiler, uforudsete fejl fra andre bilister, dårligt vejr, og meget mere.

Ved hjælp af 12 kameraer, lidar, radar og ultrasoniske sensorer, kan computeren identificere genstande, og bestemme sin position på vejen, og i forhold til andre eventuelle udfordringer.

Nvidia vil også tilbyde DriveWorks software, til at sætte gang i udviklingen af selvkørende biler og DIGITS – en læringsplatform, som er udviklet specifikt til selvkørende biler. Den samler de data ind, som bilen har lært, og deler dem herefter på et netværk, hvor det kan hentes af andre selvkørende biler.

Læs også:  Bilsalget vokser betrageteligt og bliver grønnere i EU

De første producenter, som vil benytte sig af Nvidia PX 2, er Volvo, BMW, Audi, Mercedes og Ford, som allerede benytter sig af DIGITS.