1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Nissan viser DeltaWing-racerbilen
0

Nissan viser DeltaWing-racerbilen

Nissan viser DeltaWing-racerbilen
0
0

Nissan er blevet en stiftende partner i det radikale DeltaWing projekt, der vil deltage til dette års Le Mans 24 timer. Nissan DeltaWing anvender en turboladet 1.6-liters firecylindret benzinmotor og vejer halvdelen samt er dobbelt så aerodynamisk som en gennemsnitlig Le Mans bil.

Dette års Le Mans løb finder sted 16-17. juni. DeltaWing kan ikke deltage i den overordnede klassifikation, grundet reglementet, men Nissan vil benytte deltagelse til at fremvise en potentiel retning for fremtidens motorsport, der også vil gavne Nissans gadebiler.

Bilen er skabt af den britiske designer Ben Bowly, amerikansk motorsport chef Don Panoz, racerorganisationen Dan Gurney, Highcroft Racing Team og Michelin.

Motor fra Juke DIG-T

Motoren der anvender DIG-T teknologi med direkte indsprøjtning, har mange elementer til fælles med Nissans gadebiler, som f.eks. Nissan Juke DIG-T. Den forventes at yde op mod 300 hk, hvilket vil give DeltaWing omgangstider på højde med biler i LMP1 og LMP2 klassen.

Læs også:  Fra 0 til 100 på et øjeblik: 3 lynhurtige biler

I DeltaWing sidder føreren helt tilbage i bilen, nærmest over bagakselen. Her har han udsigt over den lange, smalle næse der huser der to forhjul, der er skabt særligt til bilen af Michelin. Motoren er også monteret bagtil, og ligger dermed størstedelen af bilens vægt deromme.

Bilen vil høre hjemme i ’Garage 56’ ved Le Mans, som er stedet på pitlanen som huser eksperimentelle biler. Bilen ved køre med løbsnummer ’0’.

De to første kørere vil være Marino Franchitti og Michael Krumm. Bilen vil køre sine første offentlige omgang på Sebring-banen i Florida, USA på torsdag.

tags: