1. Home
  2. Baggrund
  3. Nu kan du købe Nürburgring
0

Nu kan du købe Nürburgring

Nu kan du købe Nürburgring
0
0

Har du altid ønsket dig din helt egen racerbane? Så er det måske nu du skal slå til, hvis du har omkring 165 millioner dollars til rådighed på bankkontoen.

Prisen på omkring 940 millioner danske kroner vil sikker skræmme de fleste væk, men der er massere af mulighed for at gøre den populære tyske racerbane til en forretning, da prisen også både inkluderer arenaen, museet og en forlystelse som ikke virker…

Nürburgring sælges grundet den dårlige økonomi, hvorfor den statsejet bane blev erklæret konkurs tilbage i juli. Der har tidligere været snak om potentielle køber, men der er endnu ingen navne nævnt.

Nurburgring historie

Nürburgringen er placeret 70 kilometer syd fra Cologne og omkring 120 kilometer nordvest fra Frankfurt. Banen var originalt 28,265 kilometer og opdelt i tre afdelinger:

  • Nordschleife
  • Südschleife
  • Zielschleife eller Betonschleife (pit-området)
Læs også:  Derfor bør du investere i en hybridbil

Siden 1927 har det været muligt for befolkningen selv at køre på banen, hvilket den er specielt kendt for i dag, og der er utallige videoer på Youtube, hvor man kan se folk prøvekøre sin bil eller motorcykel til grænsen.

Nordschleife blev allerede bygget tilbage i 1927, og var en af Tysklands vigtigste racerbaner inden krigen.
Nürburgring har også været brugt til Formel allerede fra 1951, og herefter var banen med i FIA verdensmesterskabet til 1976 kun med undtagelse af 1955, 1959 og 1976.

Banen er dog også kendt for flere fatale ulykker, og det pga. Niki Lauda som kørte galt i sin Formel 1 bil i 1976, at man ikke fremover ville bruge banen til Formel. Niki Lauda overlevede dog med voldsomme forbrændinger og skader på lungerne.