1. Home
  2. Bilmærker
  3. Audi
  4. Ny Audi RS Q3 Performance med 367 heste
0

Ny Audi RS Q3 Performance med 367 heste

Ny Audi RS Q3 Performance med 367 heste
0
0

Hvis du er vild med masser af frihøjde og imponerende accelerationer, så har Audi netop præsenteret et godt bud på en bil for dig. Audi RS Q3 Performance…

Dermed er det en af de nye RS performance-modeller, hvor Performance står for en forøget ydelse samt mere eksklusivt udstyr. Ydelsesmæssigt har motoren 367 hk og 465 Nm, og det er fortsat den 2.5 liters TFSI femcylindrede turbomotor, som man finder under motorklappen. Trods motoren har nogle år på bagen, så har det ikke forhindret den i at vinde ”International Engine of the Year” seks år i træk i sin klasse!

Ydelsen er hævet takket være hovedvandkølerens større køleydelse samt en optimeret brændstofpumpe. Alt i alt betyder det 27 hk mere, mens de 465 Nm er til rådighed fra 1.625-5.550 omdr/min.

Læs også:  Toyota afslører ny generation Land Cruiser

Accelerationstiden fra 0-100 km/t er blot 4,4 sekunder og topfarten lyder på 270 km/t, hvilket burde kunne tilfredsstille de fleste. Til sammenligning bruger en almindelig Audi RS Q3 4,8 sekunder fra 0-100 km/t og har en topfart på 250 km/t.

Gearkassen er fra standard den syvtrins dobbeltkoblingsgearkasse S-Tronic, der har fået en konsekvent sportslig opsætning. S-Tronic gearkassen sender kræfterne til Quattro-firehjulstrækket. Hvert gearskift ledsages desuden af et mellemgasstød, når man skifter til køreindstillingen ”Dynamic”.

RS-undervognen er hård og kontant, og ift. en almindelig Audi Q3 er karrosseriet sænket med 20mm. Der er desuden mulighed for at vælge RS-sportsundervogn plus, hvor der er støddæmperregulering, som kan indstilles via Audi Drive Select og gør bilen væsentlig mere alsidig.

Indvendig har Audi holdt fast i de dynamiske linjer fra det udvendige design. Vil man gøre kabinen ekstra interessant kan RS Q3 Performance leveres med sportssæder i sort-blå farve via RS Performance-pakken.

Læs også:  9 tips til at køre sikkert og lovligt på de tyske veje

Audi præsenterer RS Q3 Performance ved biludstillingen i Geneve til marts, og den forventes i Danmark til foråret med en pris omkring 930.000 kr.