1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Ny Ford Mustang med europæisk potentiale
0

Ny Ford Mustang med europæisk potentiale

Ny Ford Mustang med europæisk potentiale
0
0

Efter næsten 50 års produktion og distribution af Mustang i USA, har Ford nu valgt, at europæerne skal have samme muligheder.

Dermed bliver det den første europæiske Mustang, da den både vil blive distribueret og serviceret i Europa – og ja, det inkluderer også Danmark. Desuden vil motorudvalget også leve op til de europæiske standarder, da der bl.a. er en 2.3 liters firecylindret EcoBoost-motor med hele 309 hk og 407 Nm!

De fleste vil dog mene, at en Mustang skal have en klassisk V8’er, hvilket Ford derfor også tilbyder med en volumen på fem liter. Ydelsen er 426 heste og det maksimale drejningsmoment på 529 newtonmeter. Der vil dog også blive tilbudt en 3.7 liters V6’er, men denne kommer vi ikke til at se i Europa.

Læs også:  Elektrificeringen af varebilerne i EU: Diesel stadig dominerende

Det er første gang Ford Mustang får en turboladet motor, hvis man ser bort fra SVO modellen i 1980’erne. EcoBoost-motoren med en volumen på 2.3 liter er specielt udviklet til Mustang, hvilket betyder tiltag såsom luftindtag o.a. for at sikre en højere ydelse er brugt. Samtidig kommer man dog ikke uden om, at den nye motor kun er produceret pga. Ford har skulle overholde EU emissionskrav.

Gearkassen vil enten være en sekstrins manuel eller sekstrins automatisk. Ford lover i begge tilfælde, at man vil få en bedre køreoplevelse end før. Den manuelle gearkasse har efter sigende fået kortere vandring mellem gearene, hvilket gør det hurtigere at skifte, da den samtidig er blevet mere præcis. Automatgearkassen har skiftepedaler på rattet, og hvis man gearer ned, vil der blive kvitteret med mellemgas.

Læs også:  Mercedes-AMG GLC SUV: Kraftfuld Hybridteknologi og Uovertrufne Kræfter

En perlerække af teknologier som både hjælper chaufføren til større overblik og bedre kontrol er også tilføjet. Dette inkludere styring af motorrespons, gearskift og forskellige ESP-indstillinger til snoede landeveje eller højhastighedscruise på den tyske autobahn.

Byggekvaliteten og finish i kabinen skulle have fået et mærkbart løft, hvilket også i særdeleshed har været tiltrængt.

Vi glæder os til at afprøve den nye Mustang, hvor det også fortælles der er arbejdet på fjedre og dæmpere, så de europæiske bilister bliver tilfredse med kørekomforten uanset hastighed og vejens beskaffenhed.

Ford Mustang vil blive solgt i USA fra slutningen af 2014, men i Europa må vi vente i spænding til 2015. Til slut kan det nævnes, at den både vil blive solgt som coupé og cabriolet med stofkaleche.

tags: