1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Ny Mercedes GLC-klasse offentliggøres den 17. juni
3

Ny Mercedes GLC-klasse offentliggøres den 17. juni

Ny Mercedes GLC-klasse offentliggøres den 17. juni
0
3

Når næste generation Mercedes-Benz GLK offentliggøres om en uge, bliver det med et nyt navn. Man skal altså vænne sig til den nye GLC-klasse, af hvilken en designskitse netop er blevet offentliggjort forud for den offentlige debut.

Den nye GLC-klasse offentliggøres den 17. juni, og den erstatter altså den nuværende GLK-klasse i modelprogrammet hos tyske Mercedes-Benz. Navneskiftet skyldes primært det faktum, at bilerne i det nye Mercedes-modelprogram på tværs af personbiler, SUV’er og firehjultsrækkere skal kunne relatere til hinanden. Den nye GLC-klasse skal derfor sammenlignes med en opløftet firehjulstrukken udgave af den populære C-klasse. Ud fra designskitsen at se minder de også en smule om hinanden.

I hvert fald hvis man i stedet vælger at sammenligne den gamle GLK-klasse med C-klassen. Den gamle GLK-model var nemlig så kvadratisk, så man skulle tro det var løgn. Lige linjer og en sammensætning af firkanterne. Det gjorde sig også gældende i mange andre modeller fra Mercedes-Benz, hvilket de har rettet op på de seneste to-tre år, og vi ser altså de bløde kurver på den nye GLC-klasse her. Det kan vi godt lide.

Læs også:  Hvad er et partikelfilter?

Interiøret forventes overflyttet fra den normale C-klasse, og ligeledes vil den nye GLC ikke kunne bestilles i en 7-personers variant. Grundlæggende set får man i den nye GLC altså en kabine af materialer af høj kvalitet, og det er da også det, man umiddelbart forbinder Mercedes-Benz med.

Gamle motorer, men nu også hybrid

Motormæssigt vil vi formentlig finde en række forskellige varianter i hhv. diesel- og benzin-udgaver. På benzin-siden i form af allerede-eksisterende 2.0-liters firecylindrede og 3.0-liters sekscylindrede motorer i den nye GLC250 og GLC400. På diesel-siden ser vi ligeledes en allerede-eksisterende 2.1-liters firecylindret motor i den nye GLC220d og GLC250d, som kan fås med enten en 7-trins eller 9-trins automatisk gearkasse samt enten baghjulstræk eller 4MATIC-firehjulstræk.

På hybrid-siden forventes en GLC350e med en firecylindret benzin- samt en elektrisk motor, der tilsammen bør give et maksimalt output på omkring 275 hestekræfter sat sammen med 4MATIC-firehjulstrækket. Bevæger vi os længere op i ‘hierarkiet’, forventes også to AMG-udviklede GLC-modeller lanceret. Det drejer sig om henholdsvis GLC350 Sport med en turboladet 3.0-liters V6-motor med omkring 370 hestekræfter samt den største GLC63 AMG med en turboladet 4.0-liters V8 med 470 hestekræfter samt 510 hestekræfter i en S-variant.

Læs også:  Range Rover Electric: Skabt til at køre forrest

Den nye GLC-klasse vil køre med Mercedes’ nye AIR BODY CONTROL-affjedring, 4MATIC-firehjulstræk, DYNAMIC SELECT-systemet samt en masse andre ting. Ydermere forlyder det sig, at den nye GLC er mere end 19% mere økonomisk brændstofmæssigt i henhold til forgængeren.

GLC-klassen offentliggøres den 17. juni og kommer på markedet for at konkurrere mod Audi Q5 og BMW X3, alt imens en GLC Coupé forventes lanceret i 2016 for at konkurrere mod Range Rover Evoque og BMW X4.

tags: