1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Ny og forbedret BMW X1
0

Ny og forbedret BMW X1

Ny og forbedret BMW X1
0
0

Der er solgt over 275.000 eksemplarer af den nye BMW X1 på verdensplan, og nu er BMW klar med en videreudvikling af bilen.

Først og fremmest er der en række nye designelementer som man kan kende modellen på, hvilket blandt andet er en mdoficeret forkofanger med større lakflader, nyt forlygtedesign med diodeeffektlygter og diodelysringe som kørelys kombineret med xenonforlygter som ekstraudstyr. Man finder dog også nye tågelygtekranse, en smallere plaststribe nederst på karosseriet, sidespejle med indbygget blinklys, større lakflader, et mere markant bundskjold bagerst samt nye karosseri-farver samt letmetalfælge.

Kabinen har også fået en overhaling, så den nu er blevet mere luksuspræget ifølge BMW selv. Nydesignet er mere førerorienteret med lækre overflader og betjeningselementer samt nye interiørlister af høj kvalitet. – Der er dog også et nydesignet sportslæderrat som ekstraudstyr.

Læs også:  BMW i5: Kåret som årets bil i Danmark 2024

Vælg mellem tre designlinjer

Den opdaterede BMW X1 bliver den første X-model, hvor man kan vælge imellem de forskellige BMW designlinjer, og på den måde sætte sit personlige præg på bilen.

  • BMW Luxury Line
  • BMW Sports Line
  • BMW Modern Line

Man kan dog også vælge en M sportspakke som ekstraudstyr.

Større motorudvalg

BMW har samtidig udbygget motorudvalget med BMW TwinPower Turbo-teknologi. Motorydelsen strækker sig fra den mindste X1 sDrive16d med 116 hk til den store X1 xDrive28i med 245 hestekræfter! Dieselmodellerne xDrive25d med 218 hk og 20d med både baghjuls- og firehjulstræk har også fået højere ydelsen. Den manuelle gearkasse er også ny, og man kan tilkøbe en 8-trins automatgearkasse.

For at opnå en bedre brændstoføkonomi er der automatisk Start/stop-funktion til både den manuelle og automatiske gearkasse. ECO Pro-funktion, genvinding af bremseenergi, elektrisk servostyring, gearskifte indikator og klimakompresser med mulighed for frakobling. – Det betyder BMW X1 sDrive20d EfficientDynamics Edition er verdens mest økonomiske luksusbil i denne klasse.

Læs også:  Mercedes-AMG E 53 HYBRID 4MATIC+: Sporty og effektiv

Undervognsteknologien

Kigger man på undervognsteknologien kan vi fortælle om dobbeltledsfjederbensforaksel eller dobbeltledsforaksel med trykstang samt multiledsbagaksel. DSC (Dynamic Stability Control) med TCT (Dynamic Traction Control) er standardudstyr, mens man kan tilkøbe Performance Control og hastighedsafhængigt servostyring er ekstraudstyr.

Der er dog også tænkt på funktionaliteten, da der er splitbagsæde med 40/20/40-tredeling og mulighed for individuel indstilling i ti trin i en vinkel fra 1° til 31°. Når bagsæderne i normal stilling er bagagerummet på 420 liter, hvilket kan forøges til hele 1.350 liter!

Standardudstyret består af…:

Som standard finder man klimaanlæg, opvarmede elsidespejle, tågeforlygter, bilcomputer samt lydanlæg med CD-afspiller, AUX-indgang og fem højtalere. Kigger man på ekstraudstyret kan der tilkøbes navigationssystemet Professional med harddisk og iDrive-system, Harman Kardon-surround sound-system, komfortadgang, klimaautomatik, panoramasoltag, bakspejl og sidespejle med automatisk nedblænding, elindstillige sæder, regnsensor, varme i rattet og anhængertræk.

Læs også:  Indvirkningen af din kreditværdighed på bilforsikringspriser

Det er dog også muligt at købe nogle af de mange assistentsystemer og mobilitetstjenester fra BMW ConnectedDrive.

Leveringen af den nye BMW X1 starter fra juli måned 2012. – Specifikationsskema med motorvarianterne kan hentes her.

tags: