1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Porsche konceptbil er en Tesla Model S rival!
41

Porsche konceptbil er en Tesla Model S rival!

Porsche konceptbil er en Tesla Model S rival!
0
41

Porsche har haft øjnene rettet mod Tesla Model S, og det er der kommet et nyt koncept ud af, som ser ganske lovende ud.

Konceptnavnet er Mission E, og den nye elektriske Porsche bygger på teknologi fra Porsches motorsportsafdeling og 919 Hybrid racerbilen.

Bilens specifikationer er ganske imponerende! Bilens to elmotorer yder over 600 hestekræfter, trækker på alle fire hjul og sender raketten fra 0-200 km/t på under 12 sekunder! 0-100 km/t tager 3,5 sekunder. De to elektriske motorer minder meget om dem, som blev brugt i dette års Le Mans vinderbil 919 Hybrid. Nårh ja, opladningstiden fra 0-80 % tager blot 15 minutter, og 100 % strøm giver 500 kilometers kørsel.

Firehjulstrækket gør brug af Porsche Torque Vectoring, der fordeler momentet individuelt til alle fire hjul. Dette er med til at sikre, at Porsche Mission E iflg. Porsche selv kan klare Nürburgring på under otte minutter. Tilbage i 2004 klarede Porsche 911 Carrera S også Nürburgring på lige under otte minutter.

Læs også:  9 tips til at køre sikkert og lovligt på de tyske veje

Ekstrem opladning

Årsag til Mission E kan oplade hele 80 % strøm (400 kilometers kørsel) på blot 15 minutter skyldes, at Porsche samtidig med konceptet introducerer en innovativ 800-volt teknologi. Til sammenligning har Teslas superchargers 400 volt, så det er altså dobbelt op!
Opladningen sker i venstre side forrest på bilen, hvor stikket til at modtage de 800 volt sidder.

Bilens batteri er placeret i gulvet på bilen mellem for- og bagakslen. Dette giver den bedste vægtdistribution og et lavt tyngdepunkt. Der er dog ikke noget nyt omkring dette, da det fungerer på samme måde i Tesla Model S.

For at holde vægten nede er karrosseriet i aluminium, stå og carbon fiber. Hjulene er lavet i 100 % carbon, og de måler således 21” foran og 22” bagtil.
Aerodynamisk er Mission E dog også, da den blot har en højde på 130cm, og foruden den lave højde, har den også flere aerodynamiske finesser.

Læs også:  BMW M4 CS: Den nye definition af kraft og letvægt

Kabinen har fire sæder, der alle er skålsæder, så der er lagt op til en sportslig oplevelse. Kabinen er dog ganske minimalistisk, ligesom vi også kender det fra mange andre nyere biler. Her er fokus på infotainmentsystemet, og derfor er der skruet ned for antallet af knapper.

Kommer Mission E i produktion?

Vi forventer Porsche sætter Mission E i produktion, men det bliver højst sandsynligt i kombination med den nye Panamera.