1. Home
  2. Bilmærker
  3. Porsche præsenterer den nye Macan
0

Porsche præsenterer den nye Macan

Porsche præsenterer den nye Macan
0
0

Den helt nye Porsche Macan er blevet afsløret i Los Angeles og topmodellen byder på 400 hestekræfter.

Porsche satser stort på deres nye SUV. Der skal bygges 50,000 enheder på den fabrikken i Leipzig, der i  øjeblikket spytter Cayenne og Panamera ud af samlebåndet. Den har i samme forbindelse fået en kraftig saltvandsindsprøjtning på 500 euro.

Det udtales i øvrigt ’Mer-carn’ og den er sygeligt hurtig for en bil af sin størrelse. Porsche cementerer sin dominans i segmentet med en Turbo-udgaven der klarer 0-100 km/t på 4.6 sekunder, takket være 400 hestekræfter. Selv den drøje dieseludgave med 258 heste disker op med en 0-100 km/t tid på 6.1 sekunder.

Alle Macan modeller får V6-kræfter, Porsches Traction Mangement (PTM) firehjulstræk, der foretrækker baghjulene men kan sende op mod 100% af kræfterne til forhjulene. Alle modeller får også en syvtrins PDK-gearkasse fra fabrikken, stålaffjedring og offroad og Sport-programmer.

Læs også:  Mercedes-Maybach Night Series: Eksklusivitet og Elegance

Langsommere end Audi SQ5

På Turbo-udgaven er ’hajfinnerne’ på siden indfarvede, snuden er 18mm længere med større luftindtag, xenon-forlygter er standard og firkantede udstødningsrør lader omverdenen vide at de befinder sig bag topmodellen.

Som standard får Turbo-udgaven også stålaffjedring med PASM-justerbare dæmpere, større bremser, større sæder og en række andre opgraderinger.

Det er naturligvis kun begyndelsen og din venlige Porsche-forhandler står selvsagt klar med ekstraudstyrslisten. Den omfatter luftaffjedring med PASM og variabel frihøjde, Porsche Torque Vectoring Plus med et aktivt spærredifferentiale, en Sport Chrono-pakke for et par ekstra tiendedele, ’hajfinner’ i kulfiber og en række forskellige fælgdesigns op til 21 tommer.

Indtil videre er eneste dieseludgave en 258-hestes, 556Nm stærk udgave med enkelt turbo. Motoren er kendt fra Panamera og SQ5 og anvender samme drivlinje som benzinudgaverne. Overraskende nok yder motoren 313 heste og 623Nm i Audi’en, for ikke at nævne den sublime ottetrins ZF-automatgearkasse.

Læs også:  Nye Porsche Cayenne er den kraftigste nogensinde

Introduktion til april

Det gør SQ5 hurtigere til 100 km/t med et helt sekund over Macan Diesel S, på trods af at det er en tungere bil. Samtidig lurer konkurrencen fra den kommende BMW X4, der i sin X4 35d udgave yder 313 heste, 605Nm og klarer 0-100 km/Yt på 5.8 sekunder.

Over i benzinafdelingen har Porsche valgt at give begge V6’ere tørsumpssmøring for at sænke tyngdepunktet, altså efter at de byggede en fjollet bil på stylter. Begge benzinere er twin-turbo’er, S med 3.0 liter og 340 heste samt 443Nm. Porsche hævder selv at motoren er ganske omdrejningsvillig, men det røde felt begynder relativt tidligt ved 6.700 omdr./min. Turbo-udgaven er enkelt set samme motor, med en forhøjelse i ladetrykket der giver 400 heste og 528Nm.

Læs også:  Porsche Taycan Turbo GT: Elektrisk kraftpræstation sætter nye standarder

I Danmark introduceres  Porsche Macan til april 2014 til priser fra kr. 1.196.107 for Macan S, fra kr. 1.193.307 for Macan Diesel S og fra kr. 1.679.307 for Macan Turbo. Porsche Macan kan allerede nu bestilles hos Danmarks to autoriserede Porsche Centre, Porsche Center Jylland og Porsche Center Sjælland.