1. Home
  2. Baggrund
  3. Prototyper i 3D camouflage
0

Prototyper i 3D camouflage

Prototyper i 3D camouflage
0
0

Du ser dem tit på nettet – spionbilleder af kommende bilmodeller, der er maskeret til ukendelighed med mærkelige mønstre. Nu har Ford afsløret deres metoder til at skjule bilernes udseende, når de tester prototyper på offentlig vej.

2016-08-23_car_camouflage_15606-1

Prototyperne bliver folieret med et unikt camouflage-lignende 3D mønstre, der skal skabe en optisk illusion, der skjuler detaljerne på bilen.

Det forvirrende mønster gør, at Fords ingeniører kan teste prototyper på offentlige veje – uden at afsløre for meget af designet, før model lanceres.

På den måde har Ford (og alle andre bilfabrikker) en mulighed for at testkøre prototyper af biler, uden at afsløre detaljer om designet til offentligheden.

3D mønstret består af tusindvis af tilfældigt placerede små cylindre i sort, grå og hvid, der i kombination udgør et kaotiske mønstre. Det gør det vanskeligt for øjet at forstå, hvordan det rent faktisk ser ud.

Læs også:  Fords Ikoniske Ranger pick-up går elektrisk i 2025 - Plug-in Hybrid på vej

Mønster beskytter nyt design fra at blive opdaget

På grund af mobiltelefoner med kamera og dashcams, har bilfabrikkerne haft  det svært, når de har villet skjule deres nye design.

Camouflagens historie

Princippet med at forvrænge køretøjers former ved hjælp af mønster opstod allerede under første verdenskrig. Ideen bag princippet kaldes “Dazzle” og formålet var at forvirre modstanderen. Mønstret gjorde det sværere for modstanderen at skelne køretøjets form.