1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Range Rover Sport sætter ny verdensrekord i ørkenkørsel
0

Range Rover Sport sætter ny verdensrekord i ørkenkørsel

Range Rover Sport sætter ny verdensrekord i ørkenkørsel
0
0

Land Rover har netop sat verdensrekord i ørkenkørsel. De satte rekorden med Range Rover Sport på en 849 kilometer hardcore off-road strækning gennem verdens største sandørken.

The Empty Quarter, eller på lokalt sprog Rub’ al Khali, er den største sandørken i verden og den næststørste ørken efter Sahara. Dagtemperaturen runder let 50 grader, og der er intet vand, men kun massere af blødt sand. Dermed kræver det både en speciel maskine og mand, hvis man vil komme gennem denne ørken.

Land Rover tog udfordringen op, og lod derfor den spanske Dakar-veteran Moi Torralardona køre gennem ørkenen i en næsten standardudgave af den nye Range Rover Sport – det eneste ekstraudstyr var en ekstra beskyttelsesplade i bunden af bilen. Rekordforsøget startede d.3 november 2013, og Moi Torralardona kørte af sted i den 510 hestes supercharged V8-variant.
Over distancen på 849 kilometer var gennemsnitsfarten 81,87 kilometer i timen, og dermed blev strækningen tilbagelagt på 10 timer og 22 minutter.

Læs også:  Audi Q8: Ny opdatering til flagskibet i Q-familien

Land Rover fortæller selv en del af æren kan tilskrives Range Rover Sports unikke Terrain Response 2. Systemet indstiller automatisk bilens systemer og reaktioner til det underlag, bilen kører på.

I december-udgaven af Bilsektionen Magasinet vil du kunne læse en test af Range Rover Sport!