1. Home
  2. Baggrund
  3. Regeringen planlægger ‘happy hour’ for fartbøller
0

Regeringen planlægger ‘happy hour’ for fartbøller

Regeringen planlægger ‘happy hour’ for fartbøller
0
0

Radikale planer om at fjerne samtlige fartrestriktioner fra Danmarks landeveje, en time per dag i weekenden, er blevet lækket af en assistent for Trafikminister Henrik Dam Kristensen.

Den unavngivne assistent, har lækket et lovforslag som vil adressere den stigende bekymring omkring fartforskellen mellem billister i højtydende biler samt motorcyklister, og langsommere landlig trafik som traktorer, heste og cyklister.

”Vi har set en voksende kultur, advokeret af bestemte dele af motorjournalistikken, for tidlige morgenture hvor fartbøller samles gennem organisering på internettet”, udtaler Henrik Dam Kristensen i en vedhæftet pressemeddelelse.

”Dette er tydeligvis ikke kompatibelt med andre brugere af vores landeveje, og udgør en kolossal fare, især taget farten nogen af disse fartbøller ynder at køre med i betragtning.”

Det forudsigelse svar, er at regeringen umiddelbart vil anvende en nul-tolerance politik på udsatte landeveje, med et klip for en fartoverskridelse over de tilladte 80 km/t. Kun 104 km/t ville i den sammenhæng give en betinget frakendelse af kørekortet, uden mulighed for appel.  Dette ville blive understøttet af en massiv investering i stærekasser samt yderligere civilvogne.

Læs også:  Vision 357 Speedster: Endnu et retro-koncept fra Porsche

Men på usædvanlig vis, er der en gulerod for enden af stangen. Fordi i en enkelt time mellem klokken 5 og 6, tidligt om morgenen, om lørdagen, søndagen samt helligdage ville hastighedsbegrænsningen bliver fjernet helt og aldeles, og billister samt motorcyklister ville blive tilladt at køre lige så hurtigt som de måtte ønske.

50 km/t begrænsningen omkring landsbyer og andre bebyggede områder ville stadig bliver opretholdt, og den ubegrænsede hastighed ville kun være gældende uden for byområderne.

Samme princip bliver anvendt på de engelske ø, Isle of Man, og et lignende lovforslag blev da også fremsat i det britiske parlament i februar.

“Idéen er simpel,” udtaler Henrik Dam Kristensen. ”Såfremt ryttere, cyklister og andre sårbare trafikanter ved, at mellem 5 og 6 om morgenen, vil vejene være fyldte med hurtigt bevægende trafik, kan de på simpel vis undgå dette tidspunkt, og tillade, med måde, at disse entusiaster får deres fartliderlighed ud af systemet, før de fleste mennesker har fået sko på.”

Når klokken slår 6, vil de gængse hastighedsbegrænsninger være i kraft igen, og alle fartsynderne vil modtage den gængse, og nu endnu hårdere straf.

Læs også:  Toyota afslører ny generation Land Cruiser

En regulær forsikringspolice vil være gældende, hvilket besvarer et problem som mange entusiaster har haft, når de har medbragt deres bil på racerbane eller lukkede veje, som Nürburgring Norschlleife i Tyskland.

Den potentielle indkomst fra turister på hoteller, landlige benzintanke og restauranter vil mere end at kompensere de lokale beboere for den mindre ulejlighed”, lovede ministeren. ”og vi ser dette forslag som en perfekt mulighed for at fejre den fortsatte succes med løftet af udkants-Danmark, ved at skabe øget vækst i hårdt pressede områder.”

Hvad mener du? Er lovforslaget ren galskab, eller helliger midlet målet?

APRILSNAR… 😉

tags: