1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Rekord: Audi-salg buldrer af sted
12

Rekord: Audi-salg buldrer af sted

Rekord: Audi-salg buldrer af sted
0
12

Verdens største bilproducenter sælger hver mere end 1.000.000 biler om året. Det mange biler, men det er trods alt normalt. Hos Audi har det dog været et usædvanligt stort år med allerede 900.000 solgte modeller i løbet af årets seks måneder.

I forhold til samme periode sidste år steg Audis salg på verdensplan med 3,8 % til omkring 902.400 biler fra januar til juni. Det er første gang i virksomhedens historie, at mere end 900.000 kunder allerede har valgt en Audi midt på året.

– Indtil videre har 2015 været et år med udfordringer for os, men vi møder disse udfordringer med succes og forbliver på sporet, siger Luca de Meo, der er øverste chef for salg og marketing hos Audi AG.

– Mange markeder er blevet betydeligt vanskeligere – især i Asien og Østeuropa. Desuden forbereder vi os på nye generationer i vigtige volumen modeller og markeder. Disse udgør omkring 40 % af vores globale salg.

Læs også:  Fords Ikoniske Ranger pick-up går elektrisk i 2025 - Plug-in Hybrid på vej

Nye modeller skal sikre fortsat vækst

Som efterfølger til den mest solgte Audi-model bliver den nye A4 først lanceret i Europa i fjerde kvartal.

Den nye Q7 ankom til forhandlere på de første europæiske markeder i juni, før den efterfølgende får premiere i andre regioner i verden. Modelovergangen for den opdaterede generation af A6 er også stadig i gang i nogle lande.

I Europa sørgede særligt de nye generationer af A6 og A7 for positivt momentum i første halvdel af året. Den nye TT har også udvidet sin kundebase betydeligt med mere end 78 procent til omkring 12.300 solgte modeller.

Blandt de store vesteuropæiske markeder steg efterspørgslen især i Spanien, Italien og Tyskland. I modsætning hertil fortsatte den stærke afmatning i Rusland i første halvdel af året.

I Kina var Audi i stand til at øge sit salg med 1,9 procent til 273.853 biler siden januar, men den nuværende tilbageholdenhed fra kinesiske kunder i de øvre markedssegmenter kan også tydeligt mærkes hos Audi.

Læs også:  Bilsikkerhedsteknologi: Højteknologiske systemer

Imponerende stigning i Danmark

I Danmark er salget hos Audi i første halvår steget med 15,1 procent i forhold til året før, og det er især salget af A4, der har løftet salget, men også A6 samt Q3 og Q5. A3 har igen været den bedst sælgende model.