1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Renault jagter rekord på Nürburgring
0

Renault jagter rekord på Nürburgring

Renault jagter rekord på Nürburgring
0
0

Renault varsler en ny udgave af Megane R.S, der bare måske kunne slå Seat Leons rekord for hurtigste forhjulstrækker rundt på Nürburgring.

Kampen tager til på Nürburgring, senest med Renaults hentydninger til, at de ønsker deres tidligere rekord for hurtigste omgangstid for en serieproduceret forhjulstrukken bil tilbage.

Deres værktøj til generobreringen er en ny udgave af Megane 265 – den tidligere 265 Trophy havde rekorden med en omgangstid på 8:07 i et par år, indtil Seat dukkede op med deres Cupra 280 model, der satte ny rekord med en tid på 7:58. Der har efterfølgende været debat omkring validiteten af omgangstiden, idet Seat anvendte en ’ekstraudstyrspakke’, der i øjeblikket ikke kan tilkøbes til CUPRA-modellen. Rekorden for omgangstiden justeres ikke af nogen organisation og der er derfor ingen instans som Renault eller andre konkurrenter kan klage til.

Læs også:  Spar penge med helårsdæk

Franskmændenes Renaultsport-afdeling har endnu ikke frigivet mange detaljer om bilen, men det vides at den vil anvende en ny højtydende Acraprovic udstødning, der her kan ses i teaserbilledet og i videoen.

Renault er naturligvis ikke den eneste fabrikant der forsøger at slå rekorden. Honda vil gøre deres bedste for at tisse på europæernes sukkermad med deres nye Civic Type-R og Opel har en mere ekstrem udgave af Astra OPC i kulissen. Endvidere har Peugeot en ’R’ udgave af 308 på trapperne, så alt tyder på at den legendariske Nürburgring vil danne ramme om et større slagsmål de kommende år.