1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Salget af manuelle gearkasser er fordoblet i USA
0

Salget af manuelle gearkasser er fordoblet i USA

Salget af manuelle gearkasser er fordoblet i USA
0
0

Kunne automatgears-elskende USA være markedet der redder den manuelle gearkasse?

At den ydmyge trepedalede manuelle gearkasse er på listen over truede racer, bør der ikke herske tvivl om. Det stigende udbud af alternative gearkasse, især automatgearkasser i DSG-stil i biler fra alle markedssegmenter sikrer det.

Men en genoplivelse af den manuelle gearkasse kunne være i kortene, og endda fra en usandsynlig kilde, da salget af biler med manuelle gearkasser i USA er fordoblet i år.

I 2011 blev kun 3,9 procent af alle personbiler i USA solgt med en manuel gearkasse, og i 2012 er hele syv procent af personbiler solgt med den gode gamle manuelle gearkasse, indtil videre. Tallene kommer fra Edmunds.

Tendens til automatgear

Den gode gamle manuelle gearkasse er ved at dø ud, og vi har set BMW bevæge sig i denne retning selv med den gamle E60 M5 og det er sandsynligt at den nye Porsche 911 GT3 udelukkende kunne blive tilbudt med PDK i fremtiden.

Læs også:  Vision 357 Speedster: Endnu et retro-koncept fra Porsche

Men selvom europæiske enthusiaster accepterer forandringen, ser det ud til at det ikke er tilfældet i det store Amerika. Såfremt salgstendensen fortsætter vil det være det største år for manuelle gearkasser siden 2006, på trods af at markedsandelen er 25 % mindre end den var for 20 år siden.

Det kunne også bare være at USA har en ekstremt stor appetit for hurtige biler med manuelle gearkasser. Det er trods alt det eneste marked der fik den manuelle udgave af E60 M5, og det lader til at de gør det samme med den nye F10 udgave af BMWs potente sedan.