1. Home
  2. Baggrund
  3. Se den nye energimærkning af biler her!
0

Se den nye energimærkning af biler her!

Se den nye energimærkning af biler her!
0
0

I morgen d.27 marts udløber høringsfristen for de nye energimærker, og hvis ingen ændringer bliver foretaget, så vil de nye priser blive som følge i skemaet forneden.[table “” not found /]

Priserne vil spænde fra 80 kr. til 12.960 kr. per halvår.

For at blive optaget i den bedste kategori med den laveste ydelse, skal man som minimum køre hhv. 38,6 km/l for diesel og 34,4 km/l for benzin. Det betyder at ingen biler når energimærkningen A+++ uden hjælp fra batterier.

NOAH-Trafik synes ordningen er vildledende

Selvom bilens energimærkning skal fremstå tydeligt, så mener NOAH-Trafik den nye anordning vil være vildledende for forbrugeren, og de mener man bør bruge A,B,C osv. uden ekstra plusser til A-kategorien.

Udover NOAH-Trafik har både Energistyrelsen og Bilbranchen også reageret på høringsfasen.

Læs også:  Cayenne S E-Hybrid: Porsche's nyeste Plug-in-perle

Maks 130 gram CO2 i gennemsnit

I skrivende stund må bilproducenternes modeller maksimalt udlede 130 g/km CO2, hvis man vil slippe for bøder. I 2015 er dette reduceret til maks 120 gram per kilometer, mens det i 2020 skal være nede på hele 95 g/km! – Hvilket svarer til cirka 24,4 km/l for benzin- og lidt mere for dieselbiler.

Det er endnu ikke sikkert det ender som i skemaet vist foroven, da NOAH-Trafik vil have det ændret. Hvis ingen ændringer bliver foretaget er det endelig forslag klar til godkendelse.