1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Se den nye SEAT Ibiza CUPRA
0

Se den nye SEAT Ibiza CUPRA

Se den nye SEAT Ibiza CUPRA
0
0

Så er de første officielle billeder af SEAT Ibiza Cupra at se her på bilsektionen.dk.

Den nye Ibiza CUPRA skal vise essensen af SEAT mærket i den mest rendyrkede form fortæller den spanske bilproducent. Præstationerne for den lille GTI er 0-100 km/t på 6,9 sekunder, mens man stadig kan køre 16,9 km/l ved blandet kørsel. Tophastigheden er angivet til 228 km/t.

Dobbelt trykladning og ekstra god lyd

Vi så Ibiza CUPRA for første gange tilbage i 1997, og den har høstet megen positiv omtale i forskellige magasiner verden over. Motoren i den nye model er den 1.4 TSI med dobbelt trykladning i form af kompressor og turbolader samt direkte indsprøjtning.
Dette skaber en ydelse på 180 hestekræfter og 250 Nm, hvilket bliver transporteret til forhjulene igennem den 7-trins DSG-gearkasse som også kan styres via ratkontakterne.
Lyden skulle også være god grundet en unik sound-aktuator i udstødningssystemet, hvilket sikrer den ekstra sportslige lyd.

Læs også:   Tesla Roadsters med 0 kilometer på tælleren fundet i Kina: Var beregnet til ''reverse engineering''

SEAT Ibiza CUPRA er også udstyret med et XDS elektronisk spær samt high performance bremser fra AP Racing Performance, hvorfor der skulle være garanteret massere af sjove samt sikre køreegenskaber.

Præsident hos SEAT, James Muir, udtaler:

“Ibiza CUPRA er et af ikonerne for SEAT mærket. Det betagende design og den raffinerede dynamik giver køreglæde kilometer for kilometer”,

“Med de innovative teknologier, det opgraderede interiør og den optimerede kvalitet viser den nye Ibiza CUPRA, hvor hurtigt og konsekvent vores mærke fortsætter med at udvikle sig”.

Undervognen er sænket og konstrueret til maksimal agilitet samt præcision. Her hjælper det elektroniske XDS differentialespærrings-system, hvilket reducerer understyring og forbedrer køreegenskaberne i hurtige sving.

Bixenon og LED-dagskørelys

Ibiza CUPRA er tredørs, og vil fra standard have 17”-fælge, mens den nye front med en bredere kølergrill også viser den ekstra robusthed og kraft. Forlygtedesignet er også specielt, og med bixonenlygter fra standard klages der ikke. Baglygterne er LED mens der selvfølgelig også er LED-dagskørelys, mens Bixenon-forlygteteknologien også har drejelys integreret i de store tågeforlygter.
Sidespejlene er i sort højglans, og med den matsorte diffusor som omkranser det trapezformede afgangsrør er man sikret opmærksomhed.

Læs også:  Leasing vs. køb: 3 fordele og ulemper

Indeni finder man en meget minimalistisk kabine, men kvaliteten skulle efter sigende været hævet flere niveauer. Det nye sportsrat er udstyret med CUPRA-logo og skiftekontakter til DSG-gearkassen. Ønsker man at sidde ekstra godt kan sportssæder i tofarvet læder tilkøbes.

Entertainment-systemet i Ibiza Cupra er nyt, og kan bl.a. optimeres med SEAT Portable System. Selvom det er innovativt vil prisen være skarp, og det inkluderer en 5” skærm, som kan tages ud og anvendes mobilt. Systemet indeholder bl.a. navigation, håndfri telefon med stemmebetjening samt en kørecomputer. Senere vil flere funktioner blive tilbudt, hvilket blandt andet indeholder onlineopkobling via en smartphone.

SEAT fortæller den nye Ibiza Cupra forventes i Danmark fra februar 2013.