1. Home
  2. Baggrund
  3. Slut med modificerede biler?
0

Slut med modificerede biler?

Slut med modificerede biler?
0
0

Som nogen allerede vil være bekendt med, cirkulerer der nyheder om at et lovforslag i EU vil ulovliggøre alle modificerede biler.

Nyheden kommer fra en artikel offentliggjort af den engelske forening ’Association of Car Enthusiasts’, og lovforslaget vil ulovliggøre enhver bil der har fået monteret dele der adskiller sig fra de originalt monterede. Vi taler altså ikke om uoriginale reservedele, men deciderede modificeringer af køretøjet.

Ingen panik endnu

Implikationerne er åbenlyse – de fleste bilentusiaster har modificeret deres bil på en eller anden vis. Det er dog ikke tid til panik endnu.

Intet ligger fast, og afstemningen om loven ligger stadig seks uger i fremtiden. Lovforslaget kan dog også tolkes på et væld af måder, som vi endnu ikke er bekendt med.

Læs også:  Bilteknologi: De nyeste avancerede sikkerhedsfunktioner

Tag selv et kig før du river bilen fra hinanden og smider delen på Den Blå Avis; lovforslaget har fået navnet ”Roadworthiness Package”, og kan ses i PDF form her.

Den største bekymring er, at lovforslaget er noget vandet formuleret. I sikkerhedens og miljøets navn skal man skabe uniforme test og faciliteter over hele EU.
Spørgsmålet er hvordan.