1. Home
  2. Bilnyheder
  3. SsangYong viser to nye biler ved Geneve Motor Show
0

SsangYong viser to nye biler ved Geneve Motor Show

SsangYong viser to nye biler ved Geneve Motor Show
0
0

SsangYong som netop har valgt at prøve lykken på det danske bilmarked igen vil præsentere to biler ved Geneve Motor Show.

Den ene er en XLV i Tivoli-serien, der dermed er en længere SUV med flere funktioner og en øget lasteevne. Desuden er der en konceptbil kaldet SIV-2 med parallelhybridmotor, som giver en ide om en fremtidig crossover fra SsangYong i mellemklassen.

XLV_Front & Rear - v2

I Danmark er det den almindelige minibilsudgave af Tivoli, som skal sørge for markedsandelene, men måske XLV’eren kan hjælpe til. Teknisk set bygger XLV’eren på samme platform som Tivoli og har en akselafstand på 2.600mm, men et længere karosseri fra C-stolpen og bagud – faktisk hele 235mm længere end standardmodellen. Dette betyder bagagerummet har hele 720 liter plads, men man har bibeholdt designet fra SsangYong Tivoli om man kan lide det eller ej.

Læs også:  Oplev Lamborghini Revuelto i hjertet af København

Der er to forskellige motorer. En 1.6 liters benzinmotor eller en 1.6 liters dieselmotor med enten en sekstrins manuel eller sekstrins automatgearkasse. Derudover er der valgt om forhjulstræk eller firehjulstræk.

SIV-2-konceptbilen

Navnet SIV-2 står for Smart Interface Vehicle 2, og er en SUV i mellemklassen. Det er ikke en bil vi skal se lige foreløbig, men det er sjovt at få en ide om SsangYong’s fremtidige modelsortiment.

SIV-2 concept_Exterior rear_ - v2

Faktisk er SIV-2 en videreudvikling af SIV-1-konceptbilen, som blev vist for første gang ved Geneve Motor Show i 2013.

Motoren i konceptbilen er en 1.5 liters turboladet benzinmotor, som får hjælp af en 10 kW elmotor med et 500 Wh lithium-ion-batteri, hvilket gør det til en hybridbil.

For at optimere brændstofforbruget har konceptbilen også et let karrosseri, et lavt tyngdepunkt og et chassis og ophængssystem, der kan videreudvikles til andre nye alternative modeller, såsom HEV, PHEV og EV.