1. Home
  2. Advertorial
  3. Stift eget ApS allerede i dag
0

Stift eget ApS allerede i dag

Stift eget ApS allerede i dag
0
0

Drømmer du om at drive egen virksomhed og leve livet som selvstændig? Så læs med her, hvor du guides igennem reglerne for at stifte anpartsselskab, herunder hvilke dokumenter, som skal udarbejdes, og hvad de skal indeholde.

sponsoreret indhold

ApS

Et anpartsselskab forkortes ApS, og enten skal betegnelsen anpartsselskab eller forkortelsen ApS fremgå af selskabets navn. ApS’er tilhører typen af selskaber, der hører under betegnelsen kapitalselskaber, hvorfor reglerne om stiftelse, selskabets organisation og deltagernes hæftelse er reguleret i selskabsloven.

Stiftelse

Selskabet kan stiftes af én eller flere personer i forening. Stifteren kan være en fysisk eller juridisk person. Hvis der er tale om en fysisk person, så skal vedkommende være fyldt 18 år og ikke være umyndiggjort eller under nogen form for værgemål. Derudover må vedkommende ikke være under rekonstruktion eller konkurs.

Læs også:  Opdag hvordan nem lufthavn parkering gør din rejse bedre

Hvis der er tale om en juridisk person, så skal vedkommende have rets- og handleevne, hvilket betyder, at et selskab under stiftelse ikke kan stifte et andet selskab. Derudover må selskabet ikke være under rekonstruktion, konkurs eller tvangsopløsning.

Kapitalkrav

Ved stiftelse af ApS skal der være en startkapital på 40.000 kr. til stede. Til sammenligning er kravet til startkapital for aktieselskaber på 400.000 kr.

Begrænset hæftelse

Et ApS er en selskabsform, hvor der er begrænset hæftelse. Begrænset hæftelse betyder, at du kun hæfter med det, som er indskudt i selskabet. Kommer du til at skylde penge væk, vil kreditor ikke kunne gå efter din private formue, men kun det som selskabet ejer. Hvis der derimod var tale om en personligt ejet virksomhed, eksempelvis en enkeltmandsvirksomhed, så vil ejeren hæfte personligt, hvis virksomheden skylder penge.

Læs også:  Guide: Sådan undgår du faldgruberne ved køb af brugt bil

Dokumenter

Når du stifter et ApS, er det vigtigt at oprette dokumentationen korrekt. Du skal bruge:

  • Stiftelsesdokument – indeholder overordnede oplysninger om oprettelsen af selskabet.
  • Vedtægter – beskriver rammerne for selskabet og dets drift.
  • Ejerbog – lovpligtig optegnelse over ejerandelene i selskabet.

Slip for besværet og lad Legal Desk stifte for dig

Hvis du gerne vil spare penge på advokaten og komme hurtigt i gang, kan du med fordel anvende Legal Desk til stiftelsen af dit ApS. 

Her udfylder du blot en online formular, hvor du skal besvare en række spørgsmål. Herefter udarbejdes selskabsdokumenterne automatisk, og så snart du har betalt, får du øjeblikkelig adgang til de færdige dokumenter. Disse dokumenter skal underskrives af alle selskabets ejere, hvilket hurtigt og sikkert kan gøres med NemID.

Læs også:  Din bils stand er afgørende

Legal Desk sørger også for at registrere dit selskab hos Erhvervsstyrelsen. Derudover inkluderer servicen også bekræftelse af selskabskapital samt ekstra registreringer, såsom registrering af moms/lønsum og import/eksport.