1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Toyota afslører ny Prius plug-in hybridbil
0

Toyota afslører ny Prius plug-in hybridbil

Toyota afslører ny Prius plug-in hybridbil
0
0

Ved biludstillingen i New York, USA, har et nyt medlem af Toyota Prius-familien set dagens lys. Det drejer sig om et nyt eksemplar af plug-in hybridbilen, der nu bl.a. har fået et kraftigere batteri, hvilket forøger bilens rækkevidde og brændstofforbruget.

Dette er den fjerde generation af Toyota Prius med hybridteknologi, og denne model kan køre 50 km på ren el, som har et blandet brændstofforbrug på imponerende 71,4 km/l! Ift. den gamle Prius plug-in hybrid er rækkevidden på ren el dermed mere end fordoblet.

Platformen er den samme som den almindelige Prius hybridbil, og der er dermed tale om den nyudviklede TNGA (Toyota New Global Architecture), der er udviklet ud fra filosofien om, at bygge biler på en både smartere og mere økonomisk måde.

2017_ToyotaPriusPHEV_02

Køreegenskaberne skulle også være forbedret grundet et lavere tyngdepunkt samt et mere aerodynamisk design, som også får den til at se lidt mere interessant ud.

Læs også:  Mercedes-AMG GLC SUV: Kraftfuld Hybridteknologi og Uovertrufne Kræfter

Motoren er en 1.8 liters benzinmotor, hvor Toyota har øget motorens termiske effektivitet til 40 %, hvilket er det højeste niveau i verden for en masseproduceret benzinmotor! Batteriet er desuden på 8,8 kWh og det er et lithium-ion batteri, der desuden gør det muligt at nå en topfart ved ren elkørsel på 135 km/t. Når batteriet skal oplades tager det to timer, hvis man benytter et normalt 230 volt stik.

Bilen er dog selvfølgelig også opsat således, at den ved almindelig kørsel oplader batteriet. Dette sker eksempelvis ved nedbremsning.

2017_ToyotaPriusPHEV_04

Ift. den gamle model af Prius Plug-in Hybrid vokset med 165mm i længden og 15mm i bredden, mens den er blevet 20mm lavere. Udvendigt vil man desuden bl.a. kunne genkende den nye Prius på et særligt lygtedesign både foran og bagpå. Lygterne er forrest placeret to gange fire separate LED-projektør forlygter, mens et bredt LED-lygtebånd over hele bilens bagsmæk er med til at give det nye medlem i Prius-familien endnu mere karakter.

Læs også:  Elektrificeringen af varebilerne i EU: Diesel stadig dominerende

Innovativ kabine og intelligent klimaanlæg

Indvendigt finder man bl.a. et nyt varmepumpesystem, der er det første af sin slags i bilverdenen, som minimere brugen af energi.

Klimaanlægget er blevet både mindre, lettere og bruger mindre strøm. Navnet er S-LOW, og det er faktisk et intelligent klimaanlæg. Klimaanlægget registrerer automatisk, hvilket sæder som er optaget i bilen, hvilket betyder der ikke skal spildes energi på ventilation til tomme sæder. Derudover er der også et nyt solcelletag, som nok ikke er helt så gavnligt i Danmark som i Sydspanien, men lidt strøm generer det vel.

2017_ToyotaPriusPHEV_03

I hverdagen vil man også kunne nyde en store 8” touchskærm, hvor man både styre lyd og navigation. Der vil også være mulighed for at undersøge diverse kørselsinformationer. Kabinen er desuden ekstra lydisoleret med en specielt isoleret forrude samt ekstra forede fordøre.

Læs også:  EU-bilsalg i fremgang for 5. måned i træk

Standardudstyret inkluderer bl.a.den store Toyota sikkerhedspakke Toyota Safety Sense, hvor der både er automatisk nødbremse for både fodgængere og biler, vognbaneassistent med styreassistent, adaptiv fartpilot, der automatisk tilpasser hastigheden ud fra den forankørende, automatisk op- og nedblænding af fjernlys samt blindvinkelassistent med advarsel mod både biler i den blinde vinkel samt mod bagved krydsende trafik.

Toyota introducerer den nye Prius med plug-in hybridteknologi i Europa sidst på året. Det vides dog endnu ikke, om den vil blive en realitet i afgiftsskøre Danmark.

tags: