1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Toyota C-HR – kompakt SUV hybrid
0

Toyota C-HR – kompakt SUV hybrid

0
0

Normalt når vi beskriver nye Toyotaer, så er de voldsomt fornuftige og voldsomt kedelige at kigge på. Men den nye Toyota C-HR er blot voldsomt imponerende på alle leder og kanter.

Den nye kompakte hybrid SUV hedder C-HR og blev offentliggjort i dag ved Geneve Motor Show. Toyota C-HR bliver en konkurrent til Nissan Juke, Honda HR-V og Mazda CX-5.

Modellen bygger på TNGA platformen, som bl.a. også bruges til Prius. Lige netop denne platform sørger for, at det ikke er noget problem med en hybriddrivlinje. Dermed bliver den nye Toyota C-HR den første hybridbil i sin klasse.

Hybridmodellen vil drage nytte af den 1.8 liters benzinmotor med fire cylindrede, som vi også kender fra Prius. Ydelsen er 122 hk og CO2-emissionen er under 90 g/km. Det er altså en klar vinder i segmentet, hvis man vil rede miljøet.

C-HR bliver dog også introduceret med en ny spændende 1.2 liters turboladet motor, som først blev introduceret til Auris. Gearkassen er en sekstrins manuel fra standard, men det er muligt at tilvælge en CVT-gearkasse. Der kommer desuden også en 2-liters motor med CVT-gearkasse, som dog kun vil blive solgt på nogle markeder – vi ved endnu ikke om dette inkluderer Danmark.