1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Tre cylindre og TwinPower Turbo i ny Mini
0

Tre cylindre og TwinPower Turbo i ny Mini

Tre cylindre og TwinPower Turbo i ny Mini
0
0

Mini har offentliggjort de første detaljer om den nye model to måneder før lanceringen.

Vigtigst er en ny generation af motorer, der efter sigende vil optimere balancen mellem en sjove køreoplevelse og god brændstoføkonomi.
I Danmark bliver de mest relevante motorer de to 1,5 liters trecylindret TwinPower turboenheder, der både kommer som benzin og diesel. Benzinmodellen yder 134 hk og 220 Nm, og som diesel i Cooper D 114 hk og 270 Nm.

To nye gearkasser er også på programmet. Den ene er en helt ny 6-gears manuel med rev-matching shift technology lånt fra den kommende BMW M3 og M4. Det flotte navn dækker over en teknologi, der matcher motorens omdrejninger ved nedgearing. Den nye automatgearkasse får GPS styret gearvalg, en teknologi man også finder i den helt nye Rolls Royce Wraith. Systemet forbereder gearkassen når man nærmer sig en bakke eller sving, således bør man slippe for sløve gearskift.

Læs også:  Bilpleje: Sådan bevarer du din bils udstråling

BMW lover at alle modeller bliver betydeligt hurtigere end deres forgængere og ligeledes går længere på literen. En del af den forbedrede økonomi, kommer fra brugen af en ny lettere og stærkere type stål, brugt i hele bilen.
Undervognen har også fået en overhaling. Minien bliver i næste generation solgt med justerbare støddæmpere, indstillingsmulighederne er sport eller komfort. Resten af undervognen er teknisk identisk med forgængeren, men totalt redesignet og BMW lover bilens køreegenskaber er bedre end forgængeren.

Den elektriske servostyring er blevet opdateret så bilen er lettere at manøvrere ved bykørsel. Ligeledes bruges servostyringen nu til at minimere torque steer, hvilket nok er praktisk med 200 hestekræfter på forhjulene. 0-100 tider og økonomi tal må vi vente på til bilen bliver lanceret om to måneder.

tags: