1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Vild Peugeot 308 bliver præsenteret på Goodwood
6

Vild Peugeot 308 bliver præsenteret på Goodwood

Vild Peugeot 308 bliver præsenteret på Goodwood
0
6

Peugeot planlægger at overraske publikum på den kommende Goodwood Festival of Speed med to performance-biler – hvoraf den ene efter sigende skulle være helt ny.

Der er tale om en “ny 308 performance-model”, har Peugeot offentliggjort forud for den legendariske motorfestival, og samtidig vil det også være første gang, man kan opleve 308 R Hybrid-konceptbilen (som ses på billederne herover) på europæisk grund.
Den hidsige konceptbil med intet mindre end 493 hk forventes dog ikke at komme i produktion, så den er mest af alt med for at tiltrække publikums opmærksomhed, og derfor er der i højere grad fokus på den noget mere interessante ny model fra Peugeot, som ikke blot er en konceptbil.

En ny 308 GTI

Der er selvfølgelig tale om den nye 308 GTi, som er det nye medlem i Peugeots serie af performance-modeller. Ifølge Autocar Magazine vil den franske såkaldte hot-hatch være drevet af den samme 1,6-liters turbomotor med 266 hk, som man allerede kan opleve i Peugeot RCZ R.

Læs også:  Škoda Enyaq kåret til årets brugtbil 2024

Der er næppe nogen tvivl om, at den kommende 308 GTi vil være en forhjulstrukken hidsigprop med manuelt gear og en forventet tophastighed på omkring 240 km/t, som skal forsøge at tage konkurrencen op med modeller som Ford Focus ST og VW Golf GTi.

Men selvom du overvejer at lægge vejen forbi Goodwood-festivalen i slutningen af juni, kan du desværre ikke få mulighed for at prøve den nye model fra Peugeot.

308 GTi er – ligesom 308 R Hybrid – en del af en statisk præsentation på festivalen, men hvis du har lyst til at prøve en af de andre performance-modeller fra den franske bilproducent, skulle det efter sigende være muligt både at få ture i et par 308 GT-modeller eller en 208 GTi.