1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Volvo V60 Polestar er en realitet
0

Volvo V60 Polestar er en realitet

Volvo V60 Polestar er en realitet
0
0

Volvo sender V60 Polestar i produktion men vi får den ikke at se i Danmark foreløbigt.

Polestars overgang fra Volvos motorsportspartner til egentlig in-house tuner i dur med BMW M og AMG tager endnu et skridt i den rigtige retning med offentliggørelsen af S60 og V60 i deres respektive Polestar-udgaver.

Forvirringen er total. Der er ikke tale om den vanvittige 500-hestes S60 der blev kørt et par gange sidste år, men en 350-hestes tunet udgave af en S60 T6 med den traditionelle rækkesekser. Haldex firehjulstræk og automatgear får hestekræfterne overført til asfalten, hvilket udmønter sig i en 0-100 km/t tid på 4.9 sekunder og en begrænset topfart på 250 km/t.

Polestar har fået den ekstra effekt ud af motoren ved hjælp af en ny, twin-scroll Borg Warner turbolader og et 2.5-tomemrs udstødningssystem med 3.5-tommers afgangsrør. Motoropgraderinger er parret med nogen omfattende modifikationer i undervognen. Affjedringen er 80 % strammere end i den regulære S60 R-Design, hvilket kunne lyde alarmerende for folk med rygproblemer, indtil man læser videre til at der er tale om Öhlins dæmpere, der forhåbentligt har bevaret lidt affjedringskomfort. Polestar har endvidere gjort brug af Volvos vindtunnel for at finjustere aerodynamikken, inklusiv en ny frontkofanger og diffuser bagtil. Seksstemplede Brembobremser med 371mm kalibre sætter prikken over i’et.

Læs også:  Fords Ikoniske Ranger pick-up går elektrisk i 2025 - Plug-in Hybrid på vej

Indtil videre vil Polestar-pakken ikke være tilgængelig i Danmark.