1. Home
  2. Bilnyheder
  3. VW præsenterer den faceliftede Scirocco
0

VW præsenterer den faceliftede Scirocco

VW præsenterer den faceliftede Scirocco
0
0

Volkswagen har afsløret en opgraderet udgave af Scirocco, før verdenspræmieren på Geneve Motor Show i begyndelsen af marts.

Sammen med en mekaniske ændringer af Volkswagens seks år gamle coupé er stylingen opdateret, materialerne i kabinen højnet og ny serie motorer blevet introduceret, heriblandt en 280-hestes udgave af VAG-gruppens EA888 turboladede 2.0-liters benzinmotor, der vil være at finde i Scirocco R.

For at lade 2014-udgaven af Scirocco adskille sig fra de eksisterende modeller, har modellen fået en række stylingsændringer inklusiv en ny frontkofanger, ny kølergriller, nye forlygter, ændrede LED-baglygter og en ny åbningsmekanisme for bagklappen, der nu betjenes ved at løfte Volkswagen-logoet bagtil, som på andre VW modeller.

Standardbilen sidder på 17-tommers fælge, men potentielle købere kan vælge imellem 18- eller 19-tommers fælge som ekstraudstyr, inklusiv de traditionelle Talledega-fælge der er monteret på Scirocco R fra standard. Volkswagen har også udvidet farvepaletten med en ny hvid, råd og grå fare samt yderligere metalfarver i violette og guld toner.

Læs også:  Oplev Lamborghini Revuelto i hjertet af København

De beskedne ændringer fortsætter i kabinen med nye instrumenter fra Golf GTI og nye detaljer på midterkonsollen. I en hilsen til den originale model der blev lanceret for 40 år siden på Geneve Motor Show i 1974, har den opgraderede Scirocco målerure for turbotryk, olietemperatur og omgangstider.

Under motorhjelmen af den nye Scirocco finder man en række nye eller modificerede firecylindrede motorer med flere kræfter og bedre økonomi end forgængerne.

Benzinmotorerne med direkte indsprøjtning omfatter nu en 1.4-liters med 125 heste og en 2.0-liters med 180, 220 eller 280 hestekræfter – den sidste med 15 heste mere end i den gamle EA113 motor i den foregående Scirocco R. I selskab med disse finder man Volkswagens 2.0-liters diesel med enten 150 eller 180 heste.

Som tidligere kan potentielle købere vælge mellem en sekstrins manuel gearkasse der er standard, eller i alle end i 1.4-liters basismodellen, en sekstrins DSG-gearkasse. Alle biler har stop-start og bremseenergigenvinding. Scirocco vil fortsat kun sælges med forhjulstræk.

Læs også:  Så høje er fartbøderne

Præstationstallene for den seneste udgave af Scirocco er endnu ikke frigjort, men modellerne skulle i snit være 19 % mere økonomiske end forgængerne.

Bilen forventes i salgslokalerne til September efter præsentation til marts, til priser der ikke adskiller sig væsentligt fra de nuværende.