1. Home
  2. Baggrund
  3. 300 millioner kroner til Better Place
0

300 millioner kroner til Better Place

300 millioner kroner til Better Place
0
0

Det nationale netværk af batteriskiftestationer sættes i drift.

Better Place annoncerede tidligere i dag, at Den Europæiske Investeringsbank (EIB) har godkendt et lån på 40 millioner Euro (omtrent 298 millioner kroner).
Better Place har ikke modtaget kreditfaciliteter fra en finansiel institution før.Majoriteten af lånet tilfalder Better Place Danmark, og skal virke til at sikre finansiering og færdiggørelsen af Better Place Danmarks nationale elbilnetværk.

Resten af lånet skal gå til det samme, blot i Israel.

“Efter en omfattende due diligence-proces har EIB konkluderet, at Better Place ikke blot repræsenterer et klassisk infrastrukturprojekt, men også et konkret og klart skridt mod innovativ, bæredygtig transport”, forklarer Shai Agassi, stifter og CEO, Better Place Global. ”Lånet markerer for os et vigtigt skridt mod en mere balanceret kapitalstruktur, som tillader os at udvide vores aktiviteter uden at være afhængige kun af venturekapital. Vi glæder os over at EIB, en af de mest respekterede finansielle institutioner i Europa, grundigt har gennemgået og blåstemplet vores forretningsmodel, og vi ser frem til fortsat samarbejde med EIB i takt med at vores europæiske aktiviteter udvides”.

Batteriskifte

I dag findes der 25 batteriskiftestationer i drift i Danmark samt Israel, der sammen betjener mere end 500 Renault Fluence Z.E.-ejere, der allerede har kørt mere end tre millioner elektriske kilometer.

Læs også:  BMW i5: Kåret som årets bil i Danmark 2024

I Danmark binde fem batteriskiftestationer køreturen mellem Århus og København sammen, og yderligere 13 stationer går i drift inden årsskiftet, således at danske elbillister kan køre landet rundt opg skifte batteri på fem minutter på de længere ture.

Den personlige ladestander skal dække de kortere ture, og allerede nu findes der mere end 500 ladestandere i det offentlige rum og hos virksomheder.

I sidste uge indledte Better Place Danmark en større markedsføringskampagne i danske medier, i forbindelse med åbningen af batteriskiftestationerne.

”EIB-aftalen viser, at Better Place er modnet som forretning – fra ide til omsætning og nu fra venturekapital til lånefinansiering fra en international finansinstitution. Vores danske elbilnetværk er nu fuldt finansieret og vi har samtidig økonomien på plads til at vækste forretningen”, siger Johnny Hansen, CEO i Better Place Danmark. ”Det er et stærkt rygstød netop nu, hvor vi går i markedet med et reelt elektrisk alternativ til danskerne.”