1. Home
  2. Baggrund
  3. 6 vigtige ting du skal vide inden du vælger en bilforsikring
0

6 vigtige ting du skal vide inden du vælger en bilforsikring

6  vigtige ting du skal vide inden du vælger en bilforsikring
0
0

For at få den bilforsikring, der dækker bedst til den billigste pris, er der nogle ting, du skal vide først. Mulighederne er mange, og priserne kan variere meget. Derfor er det vigtigt at danne sig et overblik over både markedet og de vigtigste faktorer, der spiller ind, inden du vælger. Herunder er 6 punkter med vigtige ting at vide, inden du tager springet ud i bilforsikringsjunglen.

1. De basale fakta om bilforsikring
Først of fremmest er det vigtigt at vide, at en bilforsikring består af to dele; en ansvarsforsikring og en kaskoforsikring. Ansvarsforsikringen er lovpligtig og dækker skader, du forvolder på andre i trafikken, hvor en kaskoforsikring er et tilvalg og dækker skader på din egen bil i tilfælde af brand, tyveri eller uheld. Hvis din bil ikke er så meget værd, kan det ofte betale sig kun at have en ansvarsforsikring. Det kan nemlig vise sig at være billigere at købe en tilsvarende bil end at betale en dyr forsikringspræmie. Dog skal du være opmærksom på, at hvis du har lånt penge til at finansiere bilen, er det normalt, at selskaberne kræver, at du tegner en kaskoforsikring.

2. Hvad det koster
Det er også vigtigt at tage højde for selvrisikoen. Din forsikring træder selvfølgelig i kraft, hvis uheldet skulle være ude, men en del af tabet skal du selv betale. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på, at jo lavere selvrisiko du har, desto højere er din årlige pris for din bilforsikring. Priserne for en bilforsikring kan variere meget, og i nogle tilfælde kan prisforskellen være over 10.000 kr. Prisen på din kaskoforsikring afhænger meget af din selvrisiko. En kaskoforsikring er for mange en rigtig god idé, da den kan redde dig fra ubehagelige overraskelser.

Læs også:  Bilsalget vokser betrageteligt og bliver grønnere i EU

3. Hvad bestemmer prisen på en bilforsikring
For at få den billigste bilforsikring, der dækker dine behov bedst, er der nogle vigtige generelle informationer om din bil, dine kontaktoplysninger, din adresse og din forsikringshistorik du skal have styr på. Der er mange ting, du kan gøre for at få en lavere præmie. Hvis du køber en brugt bil, kan du tit nøjes med en ansvarsdækning og på den måde spare penge. Der er også den mulighed at købe en lille bil med en lille motor, da de ofte er billige at forsikre.

4. Hvad du selv kan gøre for at få en god pris
Mange tror, at priserne på bilforsikring stort set er de samme hos alle selskaberne, men det er heldigvis ikke rigtigt. Mange tror fejlagtigt også, at det er svært at skifte selskab, hvilket heller ikke er rigtigt. En god måde, at undgå at betale for meget for din bilforsikring, er at tjekke op på priserne en gang om året. Priserne ændrer sig nemlig jævnligt, og en årlig sammenligning af priserne kan spare dig mange penge. Du skal ikke være bange for at skifte til et mindre selskab. De fleste selskaber tilbyder nemlig de helt samme ydelser. Heldigvis findes der sammenligningsportaler som Samlino.dk, der sammenligner priserne for dig. På den måde undgår du at skulle ringe til alle selskaberne eller besøge alle de forskellige hjemmesider for at få det komplette overblik over markedet.

Læs også:  Bilsalget vokser betrageteligt og bliver grønnere i EU

5. Du behøver ikke være loyal
Selskaberne er meget interesserede i at beholde deres kunder og vil gøre meget for, at du bliver hos dem. Så hvis du finder et selskab, der kan tilbyde dig en billigere pris, men ønsker du stadig af andre grunde ikke at skifte selskab, kan det tit godt betale sig at ringe til dit selskab og fortælle dem, at du overvejer at skifte, da du har fået tilbudt en bedre pris hos konkurrenten. Det kan tit resultere i, at selskabet vælger at sætte prisen ned, for at holde på dig.

6. Andre måder at spare på
Når du skal købe bilforsikring, har du mulighed for at foretage forskellige tilvalg som vejhjælp, førerforsikring og lignende. Alle disse tilvalg gør din forsikring dyrere, og du skal derfor grundigt overveje og vurdere, om du kan undvære dem og på den måde spare penge på din årlige forsikringspræmie. Har du en garage, er det en god ide at bruge den til bilen i stedet for at lade din bil holde ude. Lad forsikringsselskabet vide, at du har din bil parkeret i garagen, og at der dermed er mindre risiko for, at nogle bryder ind i den – det giver en mulighed for at få rabat. Hvis du har forskellige former for sikkerhedsudstyr i din bil i form af ratlås, startspærre og lignede, så er der også mulighed for, at selskabet giver rabat på din årlige pris. Disse sikkerhedsforanstaltninger minimerer nemlig risikoen for, at din bil bliver stjålet.