1. Home
  2. Bilnyheder
  3. 910 hestes hybrid Lamborghini Asterion LPI910-4
0

910 hestes hybrid Lamborghini Asterion LPI910-4

910 hestes hybrid Lamborghini Asterion LPI910-4
0
0

Her er Lamborghinis nye 910 hestes hybridmonster. Asterion LPI910-4 er dog endnu blot et koncept.

Konceptet er blevet vist ved dette års Paris Motor Show, og er Lamborghinis første benzin-elektriske hybridmodel, som vi forventer Volkswagen må have hjulpet med, da de ejer Lamborghini. Motoren med 10 cylindre og en volumen på 5,2 liter yder 610 hestekræfter kender vi fra Huracan, og de bliver alle sendt til baghjulene via en syvtrins dobbeltkoblingsgearkasse. De tre elektriske motorer yder 300 hestekræfter, og én af elmotorerne er inde i gearkassen, mens de to andre er placeret ved forakslen – hvor de også sender kræfterne til vejen via forhjulene.
Blot ved hjælp af elmotorerne der får strøm fra et lithium ion-batteri kan man køre 50 kilometer på ren strøm! Topfarten ved drift kun på el er dog reduceret til 130 km/t.

Læs også:   Tesla Roadsters med 0 kilometer på tælleren fundet i Kina: Var beregnet til ''reverse engineering''

Italienerne fortæller 0-100 km/t blot tager 3 sekunder og topfarten er 320 km/t med en blandet brændstoføkonomi på 23,8 km/l… Men mon ikke den blandede brændstoføkonomi ser ”lidt” anderledes ud, hvis man fik lov til at tage en tur…

Kabinen har flere kulfiberdetaljer, og dørene er en kombination af de traditionelle døre vi kender fra Huracan samt saksedørene fra Aventador.

Lamborghini har endnu ikke fortalt om den kommer i produktion, men vi gætter på Asterion LPI910-4 bliver en realitet på baggrund af konkurrenternes store succes.