1. Home
  2. Bilnyheder
  3. 991 GT3 RS på vej
0

991 GT3 RS på vej

991 GT3 RS på vej
0
0

GT3 RS er rygtet til at være lettere og kraftigere end nogensinde før.

Med en ny generation af Porsche 911 følger der nye versioner af alle de kendte modeller. Indtil videre har vi fået modeller som Carrera, Targa og Turbo samt GT3. GT3 tager prisen som den hårdkogte udgave, men det står den nok til at tabe snart, da det tyder på at Porsche er i fuld færd med at teste en GT3 RS udgave af generation 991.

Det forventes at den nye GT3 RS kommer, ligesom GT3éren, med Porsches dobbeltkoblingsgearkasse, PDK. Samtidig forventes det også at motoren bliver en kraftigere udgave af GT3 motoren, en 3.8 liters sekscylindret motor.

Effekten skydes til at være 500 hk, måske mere, hvilket gør den lige så kraftig, hvis ikke kraftigere end den specielle 997 GT3 RS 4.0, som var den kraftigste GT3 RS af sidste generation 911, og den sidste bil til at bruge Mezger motoren. Motoren forventes selvfølgelig at have en omdrejnings begrænser ved fantastiske 9.000 omdrejninger i minuttet, som 991 GT3.

Læs også:  Valg af Bilmåtter og Sædeovertræk til Bilen: Hvorfor Er De Vigtige?

Den kraftigere motor skal, efter rygterne, skubbe rundt på en lettere bil, da Porsche angiveligt skulle bruge vægtbesparende materialer til nogle dele af den nye GT3 RS.

Aerodynamikken bliver også forbedret på GT3 RS. På testbilen er der monteret en ekstrem bagvinge, samt en revideret forkofanger, med store luftindtag. På prototypen kan man også se der er luftindtag på bagvingerne, noget som den sidste GT3 RS ikke havde. Det er stadig uvist om dette vil nå til produktionen.

Med hensyn til lancering af modellen kan det allerede ske i år ved Paris eller Los Angeles autoshow. Dog er det mere sandsynligt at modellen bliver lanceret af Porsche ved biludstillingen i Genève til næste år. Skulle valget falde på Genève vil det være to år efter GT3 modellen blev vist officielt første gang.

Læs også:  Vision 357 Speedster: Endnu et retro-koncept fra Porsche

Se videoen med hvad der forventes at være 991 GT3 RS, som bliver testet på Nürburgring.