1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Abarth bygger vanvittig 500
0

Abarth bygger vanvittig 500

Abarth bygger vanvittig 500
0
0

Det italienske performance-brand Abarth har skabt en tosset supermini med dens 695 Biposto, der fik premiere på Geneve Motor Show.

For at markere 50-året for Carlo Abarths originale 695, har den nye Biposto fået en 190-hestes 1.4-liters turbo motor, racerdetaljer og en vægt på kun 997kg.

For at få bilen under et ton, har Abarth barberet materiale af dørsiderne, monteret plastik sideruder, et bur af titanium, letvægts skålsæder fra Sabelt og fjernet bagsæderne helt og holdent – deraf ’Biposto’ navnet.

Bilen er den eneste gadelovlige produktionsbil med en hurtigt-skifende ’dog-box’ sekventiel manuel gearkasse, siger Abarth. Gearkassen medvirker for at få 0-100 km/t tiden ned på 5.9 sekunder.

Modsat den tidligere 695 Tributo Ferrari specialudgave, vil Biposto ikke være begrænset i oplag og komponenterne fra bilen vil også blive tilbudt som sædvanligt i Abarths katalog, skulle en kunde ønske at mikse og matche efter eget ønske.

Læs også:  Toyota afslører ny generation Land Cruiser

Priserne bliver afsløret senere på året, men vi får desværre ikke 695 Biposto eller nogen anden Abarth model at se i landet, lige foreløbigt.