1. Home
  2. Baggrund
  3. Apple lancerer CarPlay
0

Apple lancerer CarPlay

Apple lancerer CarPlay
0
0

Apple danner par med bilfabrikanter for den ultimative forbindelse mellem iPhone og bil, inklusiv kontrol via Siri.

Apple har annonceret et nyt stykke software der gør din iPhone til en fuldt integreret del af din bils infotainment system. Softwaren er døbt CarPlay og vil være en opdatering til iOS 7, der vil blive fremvist i biler fra Ferrari, Mercedes og Volvo på Geneve Motor Show denne uge. Mange andre fabrikanter inklusiv BMW, Jaguar Land Rover, Ford, Nissan og Toyota har også teknologien på vej i ders biler.

Apple fortæller at det nye system er en ’smartere, sjovere og mere sikker måde at anvende sin iPhone i bilen’. CarPlay tillader brugeren at foretage opkald, bruge kort, lytte til musik og svare på beskeder gennem bilens normale infotainmentsystem, eller ved at trykke på en knap og anvende Siri stemmestyring.

Læs også:  9 tips til at køre sikkert og lovligt på de tyske veje

Som eksempel vil Siri læse en SMS besked der ankommer mens man kører bil højt, og tillade at man dikterer et svar på den. Spørger man Siri om at finde vej til et sted får man nu gratis navigation i bilens display.

Alle musikfiler, podcasts og lydbøger er også tilgængelige gennem bilens lydsystem, men lydapps som Spotify kan også anvendes.

Et nyt udvalg af biler med CarPlay vil ankomme i 2014. For at anvende CarPlay kræver det en iPhone 5, 5S eller 5C og en opdatering af iOS 7 software.