1. Home
  2. Bilmærker
  3. Aston Martin
  4. Aston Martin V12 Vantage S afsløret

Aston Martin V12 Vantage S afsløret

Aston Martin V12 Vantage S afsløret
0
0

Over 320 km/t i ny, hurtigere udgave af Aston Martins roste superbil.

En af de mest mindeværdige øjeblikke i moderne Top Gears historie er Jeremy Clarksons video af den originale V12 Vantage, der efterhånden er blevet lidt af en kultbil. Men med dens tunge manuelle gearkasse og fokuserede chassis var den ikke for alle. Aston Martin har forholdt sig til dette og sendt V12 Vantage S på gaden og modsat den originale vil der ikke være begrænsninger på produktionen.

Den manuelle gearkasse er udskiftet med en automatiseret manuel en af slagsen. Den sparer 20kg kontra den manuelle og Aston Martin udelukker ikke en dobbeltkoblingsgearkasse i fremtiden. Endvidere har bilen fået en ny ECU der sikrer at AM28 motoren nu yder 575 hk samt 488 Nm.

Læs også:  Hvad er et partikelfilter?

Den hurtigste serieproducerede Aston Martin nogensinde

For første gang vil V12 Vantage S også have adaptive dæmpere fra Bilstein. Systemet kendes fra Vanquish og Rapide S og takket være valgmulighederne mellem normal, sport og track er den nye bil nu både mere komfortabel og sportslig, dog ikke på samme tid. Styretøjet er hurtigere og den variable servostyringen samarbejder med de adaptive dæmpere for at skabe optimal vægtning. Keramiske bremser fra Brembo sænker farten med teknologi som først blev udviklet i Aston Martin One-88.

Udvendigt er ændringerne relativt begrænsede; sort tag og bagdel samt letvægts fælge fra Rimstock i sort samt Aston Martins nye kølergrill i… sort. 

Ændringerne skaber overskrifter. Med 328 km/t er det den hurtigste serieproducere Aston Martin nogensinde. Der er endnu ikke frigivet en officiel 0-100 km/t tid med den forventes at være under fire sekunder.

Læs også:  Volkswagen California CONCEPT: Et glimt af fremtidens Ikoniske autocamper