1. Home
  2. Bilmærker
  3. Aston Martin
  4. Aston Martin V12 Zagato er klar til produktion
0

Aston Martin V12 Zagato er klar til produktion

Aston Martin V12 Zagato er klar til produktion
0
0

Når Aston Martin og det italienske designhus Zagato går sammen om noget, bliver resultatet oftest særligt.Deres forhold går mere end 50 år tilbage, og har allerede affødt klassikere som DB4GT Zagato og DB7 Zagato. Nu har Aston Martin frigivet billeder af den produktionsklare V12 Zagato.

Bilen er baseret på en V12 Vantage og er dækket i en kombination af håndrullet aluminium og kulfiber. Dette trækker 100 kg fra den gængse Vantage vægt og resulterer i denne spektakulære form.

Aluminiumstaget med den dobbelte bobbel og svungne kurver er et Zagato varemærker, mens diffuseren, spoileren og frontvingen i kulfiber sender signaler om høje præstationer. Et ’Z’ mønster i kølergrillen, inkorporerer Zagatos logo i bilen.

Hver bil tager mere end 2,000 arbejdstimer at bygge, blot det at male den i en af de fire unikke farver – Scintilla Silver, Alloro Green, Alba Blue eller Diavolo Red tager mere end 100 arbejdstimer.

Læs også:  Volkswagen elektrificerer sit sportslige ikon GTI

Under motorhjelmen er 6-liters V12 motoren med 510 hk ikke blevet modificeret, hvorimod kabinen har fået særlige ’Z’ emblemer i nakkestøtterne og hattehylden. Også midterkonsollen er gjort i kulfiber.

Kun 150 eksemplarer vil blive bygget ved Aston Martins hovedkvarter i Gaydon, England, i en fabrik der er blevet særligt udviklet til at producere Aston Martin One-77.

Bilen blev først vist frem ved Villa d’Este maj 2011, og senere ved Frankfurt Motor Show i september 2011. Den blev endvidere også anvendt som prototype under 24-timers løbet på Nürburgring i juni 2011. Den produktionsklare udgave vil blive vist frem for verdenspressen ved Kuwait Concours d’Elegance i næste uge. Produktionen vil begynde i september.