1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Astra OPC får ny high-performance undervogn
0

Astra OPC får ny high-performance undervogn

Astra OPC får ny high-performance undervogn
0
0

Opel har en nyudviklet af high-performance undervogn klar til Astra OPC.

Den nye undervogn har de såkaldte HiPerStrut fjedre, støddæmpere fra ZF Sachs, mechatronic FlexRide justerbar undervogn, mekanisk spærredifferentiale og Brembo bremser. Med ydelsen på hele 280 hestekræfter og 400 Nm har Astra OPC også 19’’ alu-fælge og Pirelli dæk i størrelsen 245/40 som sikrer kræfterne ikke går spildt.

FlexRide undervogn udviklaet af OPC afdelingen

Mechatronic FlexRide undervognen er udviklet af Opels OPC afdeling. Systemer giver mulighed for at vælge mellem tre køreindstillinger som tæller Standard, Sport og OPC.

I ”Stand” får man et kompromis af komfort og sport, mens ”Sport” gør affjedringen fastere med mindre krængning gennem sving samt et mere direkte styretøj. Vælger man ”OPC” bliver styringen endnu mere kontant, hurtigere speederrespons samt endnu hårdere undervogn. – Bilens krængning minimeres derfor yderligere i OPC-indstillingen.

Læs også:  Cayenne S E-Hybrid: Porsche's nyeste Plug-in-perle

Sammenligner man med Opel Astra GTC 1.6 med 180 hk er stivheden i fjedrene øget med cirka 30 %, hvilket bilens højde som er én centimeter lavere også kan takkes for. – Det hjælper til et tyngdepunkt tættere på vejbanen, og for at gøre præcisionen i affjedringen er gummibøsninger og bagaksel gjort stivere.

Drexler spærredifferentiale

For at forhjulene bruger kræfterne bedst muligt er Astra OPC udstyret med et mekanisk fjerpladet Drexler spærredifferentiale. Differentialet er belastningsafhængigt, hvilket betyder det låser under acceleration for at forhindre hjulspind og låser op under deceleration for at ESP og ABS-systemet kan arbejde.