1. Home
  2. Bilmærker
  3. Audi
  4. Audi E-tron Quattro konceptet kan oplades trådløst
0

Audi E-tron Quattro konceptet kan oplades trådløst

Audi E-tron Quattro konceptet kan oplades trådløst
0
0

Audi har ikke været nærige med antallet af teasere for deres nye e-tron quattro koncept, men nu er det offentliggjort.

Det nye koncept er 4,88 meter langt, 1,93 meter bredt og 1,54 meter højt.

Som navnet antyder er Audi e-tron quattro en elbil med firehjulstræk. Bilens aerodynamik, målt i drag coefficient (kaldet Cd) er på blot 0,25, og ydelsen lyder på op mod 370 kW! Ydelsen kommer fra tre elmotorer, hvor den ene driver forakslen og de to andre bagakslen. Samlet set er der 320 KW (435 hestekræfter), men chaufføren råder over 370 kW (503 hk) og 800 Nm, hvis man aktiverer Boost-funktionen – og da det er en elbil, er de 800 Nm til rådighed lige så snart man snitter speederen.

Læs også:  Toyota afslører ny generation Land Cruiser

Accelerationstiden fra 0-100 km/t er 4,6 sekunder og topfarten er elektronisk begrænset til 210 km/t.

Det er første gang Audi sætter tre elektriske motorer sammen, og et automatisk intelligent system styrer sammenspillet mellem motorerne, så de passer til situationen og det antal kræfter, som der er brug for. Med andre ord fordeles drejningsmomentet til det eller de hjul, som har brug for det, hvilket giver den bedste stabilitet og de sjoveste køreegenskaber.

Batteriet på 95 kWh giver en rækkevidde på over 500 kilometer, og batteriet er et såkaldt lithium-ion batteri, der er placeret under gulvet – mellem for- og bagakslen.
En fuld opladning ved en 150kW oplader vil tage 50 minutter, og konceptet er derudover udstyret med en ny trådløs opladningsteknologi, der altså gør, at man ikke skal sætte stikket i bilen, smart!

Kabinen er meget rummelig med plads til fire personer, og bagagerummet byder på 615 liter. Desuden gør kabinen brug af OLED teknologi, og bygger videre på det nye Audi virtual cockpit, som vi for første gang så i 2014.

Læs også:  Audi Q8: Ny opdatering til flagskibet i Q-familien

Vi synes bestemt konceptet danner fin ramme for fremtidige Audi-modeller.