1. Home
  2. Bilmærker
  3. Audi
  4. Audi planlægger en Q1
0

Audi planlægger en Q1

Audi planlægger en Q1
0
0

Audi sender en Q1 på markedet i 2016.

Audi har bekræftet at udviklingsarbejdet på en ny, A1-baseret kompakt SUV er begyndt og at produktionen sættes i gang i 2016.

Q1 vil styrke Audis Q-modelprogram af SUV’er, der med den nye mini-SUV tæller seks biler i form af Q3, RS Q3, Q5, SQ5 og Q7. Ud af de modeller siger Audi at Q5’eren er den bedst sælgende, med 194,430 leverede enheder op til Oktober i år. Q5’eren hæfter i øjeblikket for mere en halvdelen af det samlede Q-model salg.

Bilen blev fremvist i konceptbilsform som Crosslane Coupé ved Paris Motor Show sidste år og den nye indstigningsmodel forventes at indfinde sig størrelses- samt prismæssigt under Q3, som direkte konkurrent til MINI Countryman.

Q1’eren vil blive baseret på den fleksible MQB-platform, som anvendt i den seneste Audi A3 og vil blive produceret på Audis Ingolstadt-fabrik, der i øjeblikket bygger A3, A3 Sportback, A4 og A5.

Læs også:  Lamborghini vinder 'Manufacturer of the Year' ved det årlige TopGear.com Awards i London.

SUV-modeller konstituerer omkring 28 % af Audis salg, et tal som tyskerne forventer vil stige til over 35 % inden 2020.

Audi har tidligere bekendt at de ønsker at udvide deres nuværende modelprogram der består af 49 modeller til mere end 60 modeller inden 2020 og øge produktionen til over to millioner enheder om året.

tags: