1. Home
  2. Baggrund
  3. Brugte familiebiler stiger i pris
0

Brugte familiebiler stiger i pris

Brugte familiebiler stiger i pris
0
0

I dag får man mere for sin brugte Ford Mondeo, Skoda Octavia o.l. familiebiler ift. for bare ét år siden.

Den gennemsnitlige handelspris på Ford Mondeo med tre til fire års levetid er steget med 30.000 kr. til 214.000 kr. Bilbasen fortæller dette er en generel udvikling for de større familiebiler, hvorfor de handles godt 10 % dyrere i år sammenlignet med 2011.

Cheføkonom i Spar Nord, Jens Nyholm, fortæller:

”Selv om vi har set prisen på nye minibiler rasle ned til langt under 100.000 kroner, så er det stadig en relativ stor udskrivning at købe en ny familiebil. Derfor køber danskerne typisk familiebilen, når den er tre til fire år gammel, og prisen er faldet til det halve.”

”Og når udbuddet falder, mens efterspørgslen efter biler med plads til barnevogn og sodavandskasser fortsætter, ja så stiger priserne på de brugte familiebiler.”

Begrænset januar-boom

Omkring nytår bliver bilmarkedet normalt oversvømmet med omtrent 50.000 familiebiler, da virksomhederne afskriver efter omkring tre års ejerskab. Dermed bliver priserne typisk presset, men i 2009 blev der købt relativt få biler, hvorfor det samme ikke vil opleves i januar 2013.

Læs også:  Mangler du underholdning til bilferien? Her er fem gode ideer

Direktør for Bilbasen og DBA Biler, Morten Heuing, fortæller:

”I år forventer vi, at virksomhederne afleverer omkring 35.000 familiebiler til salg, og det er 10.000 til 12.000 færre familiebiler, end vi normalt ser i den her periode.”

Der bliver yderligere fortalt prisstigningerne sker på de mere brændstoføkonomiske dieselmodeller, mens sorte og sølvfarvede stationcars også er eftertragtet.

2012 har dog været et godt år for den danske bilhandel, da der er solgt 175.00 nye biler, mens 550.000 brugte biler forventes at skifte hænder i 2012!