1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Bugatti Galibier får øksen
0

Bugatti Galibier får øksen

Bugatti Galibier får øksen
0
0

Bugatti Galibier-projektet har officielt fået øksen og franskmændene planlægger i stedet at lancere en direkte efterfølger til Veyron, bekræfter VW Gruppen.

”Galibier er officielt død”, bekræftede en talsmand fra VW Gruppen. ”Vi bygger den ikke. I stedet kommer der en anden generation af Veyron med flere kræfter.”

Beskeden blev givet i forbindelse med lanceringen af VW Golf R og der blev ikke løftet sløret for flere detaljer omkring den nye Veyron, eller en lanceringsdato for denne.

En foreslået ’Super Veyron’, en ultimativ udgave af den nuværende bil, som et sidste hurra for første generation af bilen, er også blevet afvist af VW. En sådan model ville have mere end 1.500 hestekræfter og en topfart på over 448 km/t.

Galibier sedankonceptet blev først afsløret i 2009 og modellen var på tidspunktet forventet at blive flagskibet for Bugatti. Men udviklingen af Galibier var langsom og lanceringsdatoen var skubbet helt til 2015/2016 sidste gang der kom officiel lyd fra Bugatti.

Læs også:  BMW M4 CS: Den nye definition af kraft og letvægt

Prisen ville befinde sig i omegnen af 20 millioner danske kroner, med kræfter fra en W16 motor baseret på den i Veyron. Op til 800 hestekræfter var forventet at blive tilgængelige i topmodellen af den firehjulstrukne supersedan.