1. Home
  2. Bilmærker
  3. Caterham bygger helt ny fra 1960’erne

Caterham bygger helt ny fra 1960’erne

Caterham bygger helt ny fra 1960’erne
0
0

Meta-retro.
Caterham Cars bygger ny variant på prototypeplaner fra midten af 1960´’erne.

Der er retro. Og så er der retro med retro på. Caterham bygger nu en ny version af deres Seven Sprint, der ligner noget, der har været vakuumeret og pakket ind siden midten af 1960’erne.

caterham-seven-sprint-8

Den puristiske Caterham Seven Sprint skal markere Seven’s 60 års fødselsdag og vil tiltale de Caterham-fans, der kan lide vinden i ansigtet og en køreoplevelse, hvor hver en småsten eller kvist på jorden kan mærkes i bagdelen.

Du kan allerede nu købe bestille Seven Sprint – uden afgifter koster  den fra 27.995 engelske pund.

Tre ben i motoren

Seven Sprint får samme 3-cylindrede 80 hestes Suzuki-motor som Caterham allerede  bruger i indstigningsmodellen ‘160’.

Lanceringen af den nye retro-Caterham sker ved dette års Goodwood Festival of Speed og skyder Caterhams fejring af (Lotus) Seven’s 60-års jubilæum i gang. Bilen kan fås i seks forskellige farver, chassiset er pulverlakeret i grå, for at den nye Caterham skal ligne sit originale Lotus-ophav, lige som affjedringen og styrtbøjlen skal sende tankerne tilbage til Colin Chapmans originale Seven.

Læs også:  Verdenspremiere på fjerde generation: Ny Skoda Superb i 2024

Old School indretning

I cockpittet fortsætter Caterhams retro-trip med træ-rat og træ på instrumentbrættet. Instrumenter er placeret klassisk –  oOOo – som det sig hør og bør.

Vil du have en? Så skynd dig. Caterham laver kun 60 stk. Check http://uk.caterhamcars.com/, hvis du vil vide mere om meta-retro-raceren.

caterham-seven-sprint-10

 

caterham-seven-sprint-14

caterham-seven-sprint-5