1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Citroën præsenterer endnu en SUV til Kina
0

Citroën præsenterer endnu en SUV til Kina

Citroën præsenterer endnu en SUV til Kina
0
0

Citroën havde den Dongfeng-producerede CX-R med til Beijing Motor Show.

Samarbejdet med kinesiske Dongfeng går mere end 20 år tilbage og Kinas marked for SUV-modeller er i en kraftig vækst og hæftede for mere end 3 millioner biler i 2013 – 50 % mere end i 2012.

Den nye konceptbil er Citroëns seneste bud på en kompakt SUV, med en karakteristisk profil og ifølge franskmændene selv stor rummelighed. C-XR måler 4,26 meter men er i moderne kinesisk tradition udstyret med en høj akselafstand på 2,65 meter til gavn for bagsædepassagerne. Højden er 1,79 meter, hvilket er højere end den gennemsnitlige kineser.

Konceptbilen er udstyret med en 1.6-liters turboladet benzinmotor der præsterer 160 hestekræfter. Motoren er udstyret med Stop&Start og Citroëns seneste generation af automatgear. Lav vægt har ifølge Citroën været en prioritet i udviklingsarbejdet.

Læs også:  Derfor bør du investere i en hybridbil

Citroën sælger godt i Kina – salget gik frem med 25 % i 2013 hvor det franske mærke kunne prise sig lykkelige over en ny salgsrekord. C-segmentet hæfter for majoriteten af salget i Kina med næsten halvdelen af salget og den kommende SUV lander lige i smørhullet.