1. Home
  2. Baggrund
  3. Danmarks første batteriskiftestation er åbnet!
0

Danmarks første batteriskiftestation er åbnet!

Danmarks første batteriskiftestation er åbnet!
0
0

I dag åbnede den første batteriskiftestation i Danmark ved Dynamovej i Gladsaxe.

Dynamovej er placeret hvor Hillerødsmotorvejen og Motorring 3 krydser hinanden, og her kan Renault Fluence Z.E.-ejere skifte bilens batteri på fem minutter.

Processen foregår automatisk mens chaufføren bliver i bilen. – Se bl.a. billedet hvor batteriskiftet bliver forklaret forneden i diasshowet.

CEO hos Better Place Danmark udtaler:

”Det er et stort skridt i vores arbejde mod at tilbyde danskerne muligheden for at køre elbil uden at gå på kompromis med rækkevidden. Der ligger mere end fire års internationalt udviklingsarbejde bag og vi er allerede i fuld gang med afsluttende tests af de næste stationer. Målet er at have en hovedparten af netværket i drift i sensommeren og national dækning inden årets udgang,”

Den første batteriskiftestation er nu i netværk med hundredvis af offentlige ladestandere, men fordelen ved skiftestationen er, at opladningen/skiftet er batteriet går væsentlig hurtigere.

Læs også:  Tre familievenlige elbiler du kan finde hos Biltorvet

Nye stationer åbner snart

Der er flere batteriskiftestationer som er ved at åbne i Køge, Vejle og Slagelse, mens Better Place Danmark vil åbne resten af batteriskiftestationerne langs den såkaldte ”motorvejs-H”.

Du kan se det fulde netværk af batteriskiftestationer og almindelige ladestandere i Better Place Danmarks netværk her.