1. Home
  2. Baggrund
  3. Danskerne vil helst købe biler via forhandlerne
0

Danskerne vil helst købe biler via forhandlerne

Danskerne vil helst købe biler via forhandlerne
0
0

Undersøgelse konkluderer, at 81% af danskerne købte deres sidste bil ved forhandler, selvom man kan spare penge hos private

“De fleste bilkøbere ser den trygge vej i at købe hos en bilforhandler, hvor købet er omfattet af købelovens regler om forbrugerkøb, mens du ofte kører bilen som prøvet og beset af private. Den usikkerhed afholder flere fra at købe bilen privat, også selvom de måske sparer penge ved at gå uden om forhandleren,” fortæller markedsanalytiker og journalist hos BilBasen, Jan Lang.

Tendensen skyldes ifølge direktør for Bilbranchen, Thomas Møller Sørensen, at bilforhandlerne både kan rådgive købere og give et bedre overblik over de samlede omkostninger ved et bilkøb.

“Uanset om man køber ny eller brugt bil, er de ofte spækket med så meget elektronik og udstyr, at køberne finder det nødvendigt med kyndig vejledning inden køb. Bilkøberne vil have et forkromet overblik over bilens samlede omkostninger – alt inklusiv – og det er forhandlerne i bedre stand til at give dem,” siger Thomas Møller Sørensen

Vær grundig ved private handler

Selvom danskerne tyr til forhandlerne, når de skal investere i biler, kan der godt være penge at spare ved de private handler.

Læs også:  Indvirkningen af din kreditværdighed på bilforsikringspriser

Det kræver dog, at man sætter sig ned og orienterer sig grundigt om bilens stand og sikrer sig, at papirerne er i orden.

“Når man køber bilen privat, går man uden om forhandleren og har derfor mulighed for at spare penge og måske endda gøre et unikt køb. Men man skal være ekstra grundig i sin research, prøvekøre og tjekke bilen grundigt for fejl og huske at få lavet en slutseddel,” siger Jan Lang.

Unge handler mere privat

Selvom undersøgelsen viser, at danskerne generelt helst vil købe ved forhandlere, viser den også, at unge i alderen 18-29 år har mere mod på at handle med private.

Hele 43% af de unge i undersøgelsen fortæller, at de har købt deres bil fra en privat sælger.

“De unge er ofte førstegangskøbere, og det er ikke unormalt, at de køber første bil fra et familiemedlem eller en bekendt. Derudover er de unge mere trygge ved at handle på nettet og er vant til handle fra bilsites. Som et af mange bilsites er det vores fornemste opgave at gøre handelen mellem private overskuelig og gennemsigtig, hvorfor man altid finder alle relevante oplysninger om bilen, der er nødvendige for købet,” siger Jan Lang fra BilBasen.