1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Den første 100 % eldrevne SEAT
0

Den første 100 % eldrevne SEAT

Den første 100 % eldrevne SEAT
0
0

Enhver bilproducent arbejder efterhånden på hybrid- og elbiler, som vi derfor ser i flere forskellige sjove og specielle udformninger, eksempelvis Renault Twizy.

Nu annoncerer SEAT at de arbejder på deres første elbil, som vil blive udviklet samt fremstillet i Spanien. Den er dog lidt mere seriøs end den funky Twizy.

Modellen kender vi allerede på det danske marked som SEAT Altea XL, men vil nu med høj sandsynlighed blive produceret med en ny miljøvenlige drivlinje.
SEAT afslører dog også, at de arbejder på prototypen Leon TwinDrive Ecomotive, som er en elektrisk plug-in-hybrid.

Begge modeller er allerede leveret til offentlige institutioner i både Catalonien og Madrid, da SEAT vil bruge data som kommer ud af arbejdet til videre udvikling med henblik på masseproduktion.
Lanceringen af de forskellige teknologier er dog allerede sat til hhv. 2015 for hybridbilen, mens vi må vente et år længere for den 100 % eldrevne Altea XL.

Læs også:  Mercedes-AMG GLC SUV: Kraftfuld Hybridteknologi og Uovertrufne Kræfter

James Muir som er øverste chef hos SEAT udtaler:

“Kunderne efterspørger en mere bæredygtig form for mobilitet, men deres behov er forskellige. Derfor tror vi på, at en parallel strategi med udvikling af to forskellige teknologier vil sætte SEAT i førerpositionen til at opfylde behovene”.

Rækkevidde på 135 km – en ok begyndelse

Den første SEAT elbil vil være udstyret med en 115 hestes motor med 270 Nm som tillader en tophastighed på 135 km/t.. Vigtigst af alt er dog rækkevidden som også er 135 kilometer.

Leon TwinDrive har en rækkevidde uden CO2-emission på 52 km, mens topfarten er 120 km/t.. Kører man med både den almindelige forbrændings- og elmotor fortæller SEAT den gennemsnitlige brændstoføkonomi er 58,8 km/l, mens CO2-udledningen kun er 39 g/km.

Læs også:  CUPRA Tavascan: "Vi skubbede til grænserne uden at tænke på, hvad folk ville sige"

Udvider sortimentet markant

På det seneste har SEAT valgt en offensiv strategi for at tiltrække flere kunder. Dette inkluderer bl.a. flere nye bilmodeller, som vi allerede har set eller vil se indenfor 12 måneder.

Den nyeste skud på stammen er bybilen Mii som koster fra 79.900 kr.. Af andre modeller kan nævnes den faceliftede Ibiza, nyligt offentliggjort Leon og Toledo.