1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Den mest kraftfulde AMG-model til dato!
0

Den mest kraftfulde AMG-model til dato!

Den mest kraftfulde AMG-model til dato!
0
0

For de fleste handler sportsbiler om kræfter og lyd, men med den nye Mercedes SLS AMG Electric Drive må man undvære lyden, men nyde 750 heste.

Mercedes SLS AMG Electric Drive er nemlig den mest potente AMG-model til dato med sine 750 hk og 1.000 newtonmeter! Med de enorme kræfter som sendes ud til alle fire hjul gennem et permanent firehjulstræk er 0-100 km/t klaret på 3,9 sekunder mod 3,8 i den standard SLS AMG, mens elbil-modellen er elektronisk begrænset til 250 km/t mod 317 km/t i benzineren uden elektronisk begrænsning.

Der er arbejdet med vægten

Vægten er der blevet arbejdet meget på, hvorfor Mercedes har introduceret en ny letvægtskonstruktion, hvor man finder lettere aluminium samt carbon fibre. Derudover er SLS AMG Electric Drive selvfølgelig også udstyret med hhv. 402mm keramiske bremser foran og 360mm bagtil for at spare på vægten samt bremse sikkert ned igen.

Læs også:  BMW i5: Kåret som årets bil i Danmark 2024

Der er én elektrisk motor placeret ved hvert hjul, og de vejer 45 kg per stk. Med ydelsen på 740 hk er der 177 heste mere end en standard baghjulstrukken SLS AMG 6.2 liters V8’er.
Energien til motorerne kommer fra en 60 kWh lithium-ion batteri, som tager op til 20 timer at oplade 100 %.

CEO hos Daimler AG, Dr. Dieter Zetsche udtaler:

“Our new electric SLS symbolizes the dynamism of the Mercedes-Benz brand in a particularly impressive fashion”

Selvom farven ville skabe en del opmærksomhed hjemme i Danmark, så ville der nok ikke gå længe inden politiet ville stoppe dig og fortælle, at den ikke er helt lovlig…