1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Den nye Alpine er en realitet
0

Den nye Alpine er en realitet

Den nye Alpine er en realitet
0
0

Et partnerskab mellem Renault og Caterham, skal skabe en ny sportsvogn lanceret under det legendariske Alpine-navn.

Renault og Caterham Group har offentliggjort et nyt partnerskab, hvor de to fabrikanter vil arbejde sammen for at bygge en ny, rimelig prissat sportsvogn på Alpine fabrikken I Dieppe, Frankrig.

Samarbejdet blev afsløret tidligere på en pressekonference, og de to parter vil i udgangspunktet skabe en bil til både Alpine og Caterham-mærket inden for de næste to til fire år.

Det følger i kølvandet på partnerskabet, som blev formet gennem Formel 1, hvor Renaults motorer anvendes af Caterham F1 holdet. Aftalen indebærer, at Caterham får 50 % andel i det nye selskab, der har fået navnet Société des Automobiles Alpine Caterham.

Caterham med Renault-teknologi

Projektet vil være baseret i Dieppe, hvor Alpine blev født, og begge fabrikanters teknologi og ingeniørkunst vil blive anvendt i udviklingen af en ny Alpine model, lige så vel som den nye Caterham, der vil være baseret på samme chassis. Caterham har i samme forbindelse fået adgang til Renaults teknologi, i forbindelse med udviklingen af fremtidige modeller.

Læs også:  Så høje er fartbøderne

SAAC-projektet vil være ledet af Bernard Ollivier, vicepræsident ved Renault. Ollivier har været hos Renault siden 1977, og glæder sig til at komme i gang med projektet:

“The road map for each car is clear and simple: respect the DNA of both Alpine and Caterham Cars. With the passion and expertise of the staff dedicated to this project, we are sure of meeting this aim.”

Selvom projektet stadig er i det spæde stadie, har aftalen der formel træder i kraft i 2013, reddet fabrikken i Dieppe.