1. Home
  2. Bilmærker
  3. Audi
  4. Den nye Audi S3 er på vej
0

Den nye Audi S3 er på vej

Den nye Audi S3 er på vej
0
0

Det sprudlende GTI-marked I Europa, får endnu en model til samlingen, med den nye 276 hk stærke Audi S3, der vil blive lanceret ved Paris Motor Show til september.

Audi har droppet planerne om at anvende en neddroslet udgave af den femcylindrede 2.5-liters motor der findes i RS3, og har i stedet arbejdet videre med den firecylindrede 2.0-liters sag, der snart vil findes i en række andre modeller fra VW-gruppen.

Lettere end forgængeren

Kilder i Audi, hævder at den nye S3 vil have 276hk samt 364Nm. Det er 15hk og 29Nm mere end i den gamle S3.

Sammen med flere kræfter, vil den nye S3 også blive op til 80kg lettere end den nuværende 3-dørs udgave, takket være brug af aluminium i motorhjelmen og skærmene.

Så selvom den nye bil er en kende længere, forventes vægten at kunne holdes under 1400kg.

Læs også:  Ford Mustang GTD: En ny superbil er født

En manuel, sekstrins gearkasse vil være standard, med muligheden for at få en syvtrins S-tronic dobbeltkoblingsgearkasse som tilvalg.

Et Haldex system, vil sende kræfterne ud til alle fire hjul. Det er en opdateret udgave af systemet, der allerede findes i Golf R.

0-100 km/t på 5,5 sekunder

Rygterne siger, at den officielle 0-100 km/t tid vil lyde på 5,5 sekunder for tredørsudgaven, hvilket er 0,2 sekunder hurtigere end forgængeren. Topfarten vil naturligvis være begrænset til 250 km/t.

Affjedringen består af MacPherson ophæng foran, og multi-leds bagtil. Adaptive dæmpere vil være standardudstyr, og det samme vil Audis nye Drive Select system, det kontrollerer gasrespons, gearkassehastighed og styretøjets vægtning og hastighed.

18-tommers fælge med 225/40 dæk vil være standard, og det vil mere aggressiv styling naturligvis også.

Læs også:  Ny generation af Mercedes-AMG GT Coupé: kraft og elegance forenes

Vi får først S3 at se i en tredørs udgave, men senere vil en S3 Sportback med fem døre følge.

Endvidere kommer en S3 Sedan også på markedet, men det er endnu uvist om den vil blive markedsført i Danmark.